Hitta ditt hotell i Hua Hin

 

 

 

 

Hotell i Hua Hin

Hua Hin ligger bara cirka 3 timmars bilfärd från Bangkok och det här är en liten turistort som har blivit allt populärare bland turister som gärna vill åka dit Thailändarna själva semestrar. De flesta hotell i Hua Hin ligger i de centrala delarna och eftersom orten inte är särskilt stor så spelar det kanske inte så stor roll exakt var man väljer att bo då man lätt tar sig till andra delar. Faktum är att många tycker att Hua Hin är en dagsutflykt från Bangkok så om man vill så kan man ju bo på hotell i Bangkok och kanske övernatta en eller två nätter på hotell i Hua Hin för utflyktens skull.

Hotellen för den lilla budgeten

Det har blivit alltmer ovanligt med billiga hotell i Hua Hin och det här kan faktiskt anses vara en fördel. Numera så ger de flesta hotellen en mycket trevlig atmosfär och vill man ha lyxhotell så finns det ett helt gäng. Även om priset är högre så är det fortfarande mycket prisvärt för den som kommer som turist. Priserna beror förstås också på säsong och Hua Hins stora fördel är det tropiska klimatet som faktiskt gör det möjligt att komma under större delen av året. Svenska vintermånader är dock tiden då det är som behagligast, men även då det regnar under sommaren så kan man njuta av den vackra naturen mellan skurarna.

Nära till utflyktsmål

När du ska leta upp ett boende på något av hotellen i Hua Hin så ska du betänka hur din vistelse kommer att se ut. Den som mest kommer för att resa vidare till närliggande utflyktsmål som Khao Sam Roi Yot nationalpark kanske inte bryr sig så mycket om var hotellet ligger och hur lyxigt det är. Om man ändå åker på utflykt varje dag så vill man ju mest ha ett säkert hotell som är rent och trevligt att sova på.

Välj rätt strand

Om det är bad och sol som känns viktigast så är det förstås bra att välja rätt strand. Många menar att strandremsan som finns i de centrala delarna inte är särskilt imponerande och det är klart, om man jämför med andra ställen i Thailand så kanske man inte tycker att det räcker med en långgrund strand med kristallblått vatten. Vill man få lite mer variation och se vackra stränder så kan man antingen ta sig norrut eller söderut. Många gånger så räcker det med en liten promenad några stränder bort för att få bättre simning så man kan fortfarande dra nytta av det fina utbudet av kvalitetshotell i de centrala delarna. Om det är viktigt att ha direkt tillgång till stranden från ett hotell i Hua Hin så måste man förstås välja de som ligger alldeles vid havet, annars så är detta som sagt en mindre ort så var man än bor så ska det inte ta lång tid att ta sig till närmsta strandäventyr.
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta