Sevärdheter Hua Hin

På norra Malackhalvön, cirka två timmars körväg från Thailands hektiska storstad Bangkok finner du turistorten Hua Hin. Detta är en charmig liten stad med en gemytlig och särpräglad identitet som är mycket populär bland internationella turister såväl som Bangkokbor som vill ha en avkopplande weekend. Till och med Thailands kung väljer denna stad för sin semester, så detta säger en hel del om hur fantastisk denna plats är!

Lugn och ro

Även om Hua Hin är ett mycket populärt resmål så behöver du här inte oroa dig för smutsiga förstörda miljöer och hoper av skräniga turister. Provinsen arbetar nämligen kontinuerligt med att bibehålla stadens karaktär och hålla den ren, så att turister såväl som lokalbefolkning ska trivas och dra nytta av varandra. Så du kan slappna av på rena vidsträckta stränder eller njuta av naturen i lugn och ro, eller kanske spela golf på en av stadens välkända golfbanor som håller högsta kvalitet.

Naturen

Naturen är här precis som i resten av landet en av de största sevärdheterna, så spendera inte alla dagar på stranden eller golfbanan! En plats väl värd ett besök är Roi Yod National Park. Här kan du se kalkstensberg, de hotade mangrovträsken med sina unika arter och extra skyddade stränder där du bland annat kan utforska närliggande grottor. För den som är mer av en havsperson finns också gott om båtturer som utforskar både hav och flod och dessutom snabbt tar dig till mer avlägsna och folktomma områden.

Kultur

Du kanske inte kommer att se den thailändska kungen under ditt besök, men du kan definitivt ta dig en titt på hans semesterslott! Under några timmar varje eftermiddag är slottsområdet öppet för besökare. För den som är intresserad av thailändsk kultur och arkitektur kan detta vara ett trevligt eftermiddagsnöje då solen bränner lite väl mycket på stranden. Det finns också gott om festivaler, så kolla upp om ditt besök råkar sammanfalla med någon av dessa.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta