Huay Yang - Om Huay Yang i Thailand

Huay Yang ligger belägen på den östra kusten av Thailand, cirka 300 kilometer söder om Bangkok, landets huvudstad, och är en liten turistby som har blivit extremt populär bland skandinaver. Huay Yang är hemmet för högst 3 500 människor och är mestadels ett fiske- och jordbrukssamhälle samt kanske inte är ditt typiska thailändska turistmål.

Faktum är att det inte är många turister alls som besöker Huay Yang. Nästan alla besökare i byn är skandinaver - de flesta av de 500 husen som har byggts i Huay Yang under den senaste tiden ägs av människor från Skandinavien. Ett besök är dock värt det eftersom byn erbjuder en autentisk inblick i det dagliga livet för folket i det lantliga Thailand och byn har också vackra sandstränder.

I byns centrum finns ett överraskande stort antal restauranger som serverar både thailändska specialiteter och även några västerländska rätter. Menyerna har inte allt, men maten är utmärkt. Mat kan också köpas på lokala marknader; marknader där, förutom mat, leverantörer också säljer hårdvaror, kläder och i stort sett allt annat som passar för de dagliga behoven.

Aktiviteter

Huay Yang är ett trevligt ställe för att lära känna lite äkta lokal thailändsk kultur, men det är också en utmärkt bas att utgå ifrån för att utforska det omgivande området. Hua Hins provinshuvudstad ligger bara 130 km norr om byn och utgör en rolig dagstur – där finns också fantastiska stränder. Staden nås lätt via ett väl fungerande nätverk av bussar och tåg.

En annan viktig höjdpunkt i området är Huay Yang Waterfall National Park. Denna 160 kvadratkilometer stora nationalpark har Huay Yang Vattenfallet med sju nivåer, bergskedjor och frodig vegetation. Andra vattenfall som är värda att se är Huai Din Dat, Kha Aon och Khao Lan.

Boende

Huay Yang, byn som är en mycket populär destination bland nordeuropéer, erbjuder ett brett utbud av boendealternativ. Det finns stugor, pensionat och olika badorter, som alla ger ett lika brett varierat utbud av faciliteter och tjänster. Även om vissa boenden kan vara enkla, är de alltid rena och prisvärda och skapar underbara platser att bo på för budgetresenärer. Strandresorter har naturligtvis mer att erbjuda när det gäller lyx och bekvämligheter.

Vägbeskrivning

Huay Yang ligger cirka 300 kilometer söder om Bangkok på Thailands östkust. Det finns en tåg- och busstation och byn är lättillgänglig från andra delar av landet. Den närmsta och största staden är Hua Hin, som är provinshuvudstaden.

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta