Kanchanaburi - Allt om Kanchanaburi i Thailand

Kanchanaburi ligger omkring 130 kilometer väst om Bangkok. Det här är en livlig stad med mycket historia från det andra världskriget. Det var från denna stad som japanerna drog igång bygget av den så kallade “dödsjärnvägen” eller Thailand-Burma järnvägen. Då järnvägen byggdes mellan 1943 och 1945 så dog tusentals thailändska arbetare, och man använde sig även av krigsfångar från Europa för att jobba med bygget. Järnvägen och bron som byggdes över floden Kwai är idag en stor turistattraktion. Idag kan man se den imponerande bron som sträcker sig över floden som ett slags monument för de arbetare som slet under tortyr och hemska förhållanden.

Kanchanaburi, Thailand Thailand,  Kanchanaburi
 

Mycket av det man kan se och uppleva i Kanchanaburi har med andra världskriget att göra. Det finns bland annat ett australiskt krigsmuseum där man kan se spåren av det arbete som fångarna utförde. Staden kan dock bjuda på andra spännande aktiviteter och numera så kommer det även turister till platsen för att njuta av golfbanor.

Resa och boende

I närheten av bron och järnvägen så finns det mycket gott om hotell och pensionat. Man kan finna bra alternativ för boende inom ett större område och om man vill bo lyxigt med room service och pool så går det bra för en vettig peng. Naturen är storslagen och det finns så mycket att upptäcka, så det är en bra idé att bo i närheten av turistattraktionerna för att spara tid genom att undvika onödiga resor. Man kan åka till denna region året om, men mellan november och januari så är det behagligast.

Det går bussar från Bangkoks södra bussterminal. Dessa avgår varje halvtimme och det tar inte mer än 2 timmar att komma fram. Därför kan en semester till Bangkok helt klart inkludera en spontan utflykt till Kanchanaburi. Det går också bra att komma hit med tåg från Thonburi stationen i Bangkok. Det här är en resa som tar omkring 2,5 timme och det finns inte så många avgångar per dag. Om du vill arrangera din egen resa med minibuss så kan du göra detta via en lokal resebyrå.

Kanchanaburi - Thailand Kanchanaburi show
 

Restauranger

Livet i den här staden har en mycket speciell karaktär, och man kommer inte hit för att dansa natten lång på nattklubb. Många av hotellen har även restauranger och barer där man kan koppla av och smälta dagens upplevelser. Det finns unika restauranger där man sitter ute i naturen. Maten är förstås thailändsk men liksom på andra håll i Thailand så finns det även alternativ för den som föredrar pizza och hamburgare. Upptäck även lokala caféer där det serveras enklare mat och fika i autentisk miljö. Det finns gott om mat som även faller barn i smaken så det här är ett resmål som även passar för barnfamiljer.

Aktiviteter och utflykter

Mycket handlar förstås om det andra världskriget och byggandet av bron över floden. Det finns 3 krigsmuseer som man kan besöka för mer information om det som hände. Krigsveteraner som var med kommer ofta på besök så man kan än idag stöta på folk som kan berätta hur det var. För att få se så mycket så möjligt så bör man använda sig av en guide så att man inte missar alla intressanta platser som gömmer sig i djungeln.

Utflykter kan gå till vattenfall, berg, nationalparker och grottor. Det här är aktiviteter som passar för stora och små. Elefantläger är också något som gillas av de allra flesta och i denna provins så finns det flera stycken där du kan få uppleva elefantridning och lära dig mer om dessa djur. Erawan vattenfallen har 7 olika nivåer och dessa finns djupt inne i djungeln i Erawan nationalpark. Dessa fall anses vara bland de vackraste som finns i Asien så ett besök är ett måste!

Wat Pa Luang Ta Bua, är också en populär destination och utflyktsmål. Om du vill spela golf under ditt besök så går det bra. Det finns numera flera olika golfbanor med olika svårighetsgrad. Naturen som omger dessa banor gör upplevelsen surrealistisk och fullkomligt unik. Om man kommer hit under slutet av november så kan man få vara med om Kwai Bridge Festival. Det här är ett evenemang som hålls i Kanchanaburi till minne av alla de som dog och misshandlades under brons byggnation. Man bjuder på en ljus och ljudshow som är något alldeles särskilt att beskåda.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta