Sevärdheter Khao Lak

Khao Lak är en av Thailands pärlor och är den perfekta regionen för den som vill ha en lugn och avkopplande semester, fylld av undersköna naturupplevelser. Regionen ligger endast 60 kilometer från populära Phuket, men de två är olika som natt och dag då den senare är känd för ett intensivt uteliv snarare än lugn och ro. Khao Lak är det ideala resmålet för barnfamiljen, bröllopsparet eller andra som vill ha en avkopplande semester och riktigt njuta av allt landet har att erbjuda utan att bli störd av skräniga barer och turister.

Ut i naturen

Det finns så mycket mer än hav i denna region, så passa gärna på att ta dig ut i naturen under ditt besök. Det finns exempelvis små, obebodda kalkstensöar där du kan vandra runt och finna unik och orörd växtlighet och djurliv eller vad sägs om en elefanttur för ett speciellt och minnesvärt sätt att uppleva områdets natur? Det finns även en välkänd nationalpark för den som vill se och lära sig mer om landets olika djur. Det är dessutom otroligt prisvärt med svenska mått mätt, barn under tre går in gratis och barn under fjorton behöver endast betala ett par kronor!

Rik kultur

För den som vill öka på sina kunskaper kring den rika och fascinerande thailändska kulturen så kan man göra även detta i Khao Lak. Det finns gott om pittoreska byar och charmiga gator som ger en skymt av det genuina Thailand. För dig som har chansen, och inte är alltför känslig, är ett besök till en klassisk thailändsk boxningsmatch, så kallat Muay Thai, också att rekommendera.

Njut

För många som besöker Khao Lak ligger njutning högst upp på prioriteringslistan, så missa inte all den vardagslyx som du kan få för en mycket billig penning. Thailändsk massage finns i stort sett överallt så unna dig en, eller kanske till och med två, per dag.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta