Alla Golf Banor i Thailand » Golf Banor i Khao Sok

Rajjaprabha Dam Golf Course

Den som är nyfiken på golf i djungelmiljö bör testa Rajjaprabha Dam Golfbana som ligger på fastlandet i södra Thailand. Det här är en 18 hålsbana som är byggd utmed en bergssluttning. Liksom många andra golfbanor i Thailand så har man här tagit till vara på det som finns naturligt och banan är anpassad för att smälta in i miljön. Detta leder till många utmaningar med tanke på att det finns en hel del vatten i och omkring Rajjaprabha golfbana.

Om det ändå skulle bli till slag som leder till att bollarna hamnar i dammar och bäckar så kan man ganska snabbt fylla på med bollar igen. På denna bana finns det nämligen minst en entusiast som med dykarmask fiskar upp alla bortslagna bollar. Dessa säljs sedan igen till ett mycket billigt pris. De som spelar på Rajjaprabha vet precis vad det handlar om eftersom en viss dykare har blivit något av en attraktion med sin dykarmask och sina fint förpackade bollar.

Lite dyrare än bollarna är den goda thailändska maten som serveras i restaurangen som finns i klubbhuset, men det är fullkomligt humana priser så man behöver alls inte ta med sig matsäck till banan! Om du vill spela alla 18 hål så kan det vara läge att bo på ett hotell i närheten, annars kan man ta en tidig bilfärja från Koh Samui och med en hyrbil enkelt ta sig till denna unika golfbana. Denna resa tar omkring 4 timmar och sedan har man gott om tid till golf innan man måste vända tillbaka till färjan.

På banan finns det förstås golfbilar och har man tänkt spela länge så kan dessa vara att rekommendera. Annars innebär spel på Rajjaprabha Dam Golf bana en mycket trevlig promenad med fantastisk utsikt som gör det intressant att komma med även om man inte är så begeistrad av själva golfen.
 

Namn Rajjaprabha Dam Golf Course
Plats Khao Sok (Suratthani)
Adress 53 Moo 3, Rajjaprabha Dam
Bantkhun
Surat Thani 84230, Thailand
Hål 18 Par 72
Grundad 2000
Tel. +66 (0)7724 0740-5
Fax +66 (0)7724 0470-5

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta