Hitta ditt hotell i Koh Chang

 

 

 

 

Hotell i Koh Chang

Det är ingen hemlighet att svenskar älskar Thailand och en av de platser som gillas allra mest är förstås Koh Chang. Det finns till och med hotell i Koh Chang som är svenskägda så om det är den Thailändska gästfriheten som känns viktigast så kanske du ska kolla upp detta innan du bokar… Skämt åsido, det här är inte en liten ö och det bidrar till möjligheten att finna precis rätt boende på en plats som ger en tillgång till allt det som man önskar sig under sin Thailandsemester.

Bo vid stranden du gillar bäst

En tumregel för boende på Koh Chang är att man väljer ett hotell vid den strand som man gillar bäst. Om man aldrig har varit på ön så kan detta vara lite knepigt att komma fram till men det är ett gott tips att undersöka de olika stränderna för att ta reda på vilken som erbjuder rätt karaktär. Om du till exempel vill ha en lugn strand utan för mycket vattensport så ska du boka ett hotell på Koh Chang som ligger vid den här typen av strand medan den som är ute efter strandfester ska se närmre på denna typ av strandhotell.

Billigare alternativ

De flesta hotellen ligger på öns västra sida, och här kan du finna riktigt bra erbjudanden från hotell som erbjuder hög standard och god service. Pool är vanligt och du kommer att ha närhet till stranden. Maximum så handlar det om att promenera några minuter om hotellet inte ligger alldeles vid vattnet. Ju längre ut i bushen som man kommer, ju lägre blir priserna. Detta betyder dock att man kommer längre bort från kommunikationer via båt men det kan vara helt i sin ordning om man är mer intresserad av en naturupplevelse än av fest och glam. För många så är det smartare att bo där det finns fler hotell att välja bland och att göra dagsutflykter för att uppleva öns fantastiska natur.

Viktigt att tänka på

Om man åker med barn så är det inte alltid så att man kan få ett rum för hela familjen. Det här beror lite på den resort eller det hotell som man bokar med. Därför bör man ta reda på detta och inte bara anta att det kommer att gå bra med ett rum till två vuxna och två barn. En del av hotellen i Koh Chang löser det på så vis att man ger familjen två rum som ligger bredvid varandra och som har en dörr emellan. Det här kan faktiskt bli ett riktigt bra arrangemang där man liksom hemma upplever att man har sina separata rum att sova i. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta kan innebära en extra avgift som man slipper om alla sover i samma rum på ett hotell i Koh Chang.
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta