Sevärdheter Koh Chang

Nära Kambodjas gräns, vid Thailands östra kust, så finner vi den vackra ön Koh Chang. Det här är en mycket stor ö som inte har många invånare. Här kan man njuta av orörd natur och ett lugn som man inte finner lika lätt på andra platser i Thailand. Det finns visserligen nattliv och aktiviteter för den som vill hålla igång men Koh Chang är i första hand det bästa valet för familjer och för den som vill ha en lugn och avslappnande upplevelse under sin thailandsemester.

En häftig naturupplevelse

Det är oerhört vackert på Koh Chang. Här kan man vandra på vackra stränder, besöka tropisk regnskog eller kanske klättra i berg för att komma upp en bit och njuta av utsikten. Om man ska ge sig ut på vandring i djungeln så ska man dock göra detta med en guide för det går att villa bort sig i grönskan. Bada i vattenfall och skåda djurarter som du inte ens kunnat drömma om. Man kan se elefanter, vildgrisar, ormar, apor och så en massa olika fågelarter förstås.

Kulturattraktioner

Liksom på många andra håll i Thailand så finns det tempel och kulturella byggnader på Koh Chang. Wat Salak Phet är ett tempel som finns i byn Ban Salak Phet och som byggdes av den forne thailändske kungen Rama V. Man kan alltid anmäla sig till en matlagningskurs för att lära sig hur man lagar äkta thailändsk mat och det här kan vara en fin kunskap att ta med sig hem.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta