Ko Kho Khao - Om Ko Kho Khao i Thailand

Ko Kho Khao är en lugn och idyllisk ö i Thailands Phang Nga-provins. Det ligger väldigt nära fastlandet - färjeturen från båtlandningen strax söder om staden Takua Pa tar inte längre tid än ca tio minuter. Ko Kho Khao, på grund av dess närhet till fastlandet, skiljer sig inte mycket vad gäller utseende och mentalitet. Det är dock mycket tystare och mindre trångt.

Personer som letar efter en familjevänlig stranddestination rekommenderas att överväga att bo på Koh Kho Khao, snarare än andra närliggande städer som Khao Lak och Phuket, som är mycket mer upptagna och stressiga.

Ön Kho Khao (koh betyder ö på thailändsk) kännetecknas av platta prestandalösa sanddyner täckta med gräs i mitten, expansiva kustmangrover och naturliga kanaler på östkusten och fantastiska stränder vid dess norra och västra kuster. Det är dessa oändliga stränder på västkusten som drar in de flesta besökare - och solnedgångarna är också helt spektakulära.

Attraktioner och aktiviteter

På Koh Kho Khao finns ett stort antal vilda djur, inklusive havssköldpaddor. Dessa sköldpaddor bor på stränderna mellan november och februari och är en väldigt viktig attraktion. Naturälskare kommer att bli väldigt stolta över att få chansen att observera de häckande sköldpaddorna i sina naturliga livsmiljöer. Andra attraktioner att besöka på ön är det vackra Toan Thong-vattenfallet, olika tempel och de pittoreska fiskebyarna.

Populära aktiviteter inkluderar vandring, kajakpaddling i mangroverna, djurliv, simning, romantiska promenader i solnedgången på stranden, snorkling och dykning.

Att ta sig runt på Koh Kho Khao är lätt. Det finns bara en huvudväg från den lilla båthamnen i Baan Pak Koh till nordkusten - allt ligger på sidovägar utanför denna huvudväg.

Var du ska sova

Det finns gott om alternativ när det gäller boende. Precis som i många stranddestinationer i Thailand finns high-end resorts. Budgetboende är dock många och varierar från pensionat till stugor och bungalows.

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta