Ko Kood - Om Ko Kood i Thailand

Ta en titt på en film om Ko Kood och beakta möjligheten att själv åka längs öns slingriga vägar. Det här är en fantastisk vacker ö som ligger nära Kambodja och som även kallas för Ko Kut. Ön räknas som Thailands fjärde största och man måste åka båt den sista biten för att komma fram vilken gör att känslan på platsen är att man är långt, långt, borta. På den här ön så har man dragit stor lärdom av det som skett på andra Thailändska öar och man gör mycket för att bevara den vackra naturen. Korallrevet skyddas med många viktiga åtgärder och man har till exempel förbjudit användandet av jet skis. Det finns inga taxibilar på ön men man kan hyra motorcykel och ta sig fram på öns vägar som ibland har asfalt och ibland mest består av jord och sand.

Koh Kood in Thailand Thailand, Koh Kood
 

Så kommer du till ön

Om Ko Kood lockar dig så får du räkna med en resa som är lite omständligare än det som gäller för andra resmål i Thailand. Man kan dock säga att resan är ett äventyr som låter dig komma in i din nya miljö innan det blir dags att kliva av båten vid Koh Koods bryggor.

Från Trat så kan du ta en expressbåt som är mycket bekväm. Med den här typen av båt så tar det omkring 2 timmar att komma fram. För att ta sig till expressbåten så måste man uppsöka Trats marknad från vilken man får skjuts till bryggan med expressbåten. Laem Sok som ligger nära Trat har också båtturer att erbjuda men detta mest under högsäsong. Med de här båtarna så kan man styra vilken brygga man stannar vid och det är bekvämt. Resan tar omkring en timmes tid. Tänk på att ta ut pengar till din vistelse på ön innan du reser med båten. Det finns ingen bank eller bankomat på denna ö så det gäller att ta med sig kontanter!

Från Koh Chang så kan man åka med den långsammare Inter Island Hopper tjänsten som tar omkring 3 timmar eller välja snabbåt. Det är förstås dyrare att åka snabbåt men då kommer man fram på ett smidigare sätt. Tänk på att undersöka om det företag som erbjuder båtturer är seriöst. Det bästa är att gå via en resebyrå som kan förklara hur resan går till och hur man kan komma fram och tillbaka på snabbast vis.

Koh Kut, Thailand Thailand, Koh Kood
 

Aktiviteter

Man åker inte till Koh Kood för att uppleva ett nattliv utan dess like. Det här är en stilla och avkopplande upplevelse där det inte finns något egentligt uteliv att tala om. Det kan vara så att det hotell du bor på anordnar trevliga grillkvällar och annat som livar upp, men annars så är det naturen och det sköna klimatet som står i centrum. Hotellen förlitar sig till stor del på solenergi och generatorer så man försöker att snåla med elektricitet vilket märks. På dagarna så kan man njuta av att simma i det glasklara vattnet, dyka, snorkla eller bege sig ut på upptäcksfärd på ön.

Ön har ett vattenfall som har en vattensamling som man kan bada i. Det här är en uppfriskande upplevelse som inte får missas! Öns västra kust har väldigt vackra stränder och många av hotellen ligger just på denna sida. Skulle du bo vid en annan sida av ön så kan utflykter till dessa stränder vara riktigt trevligt. Ta med picknick och gör en heldag av det hela. Vädret är nästan alltid vackert på denna ö. Det kan regna mellan juni och augusti men under uppehåll så kan man ta sig ut på stranden igen för att njuta av den orörda naturen.

Boende och restauranger

Man kan bo på budgethotell eller på lyxhotell, men det finns ingen egentlig by med shopping och restauranger. Därför äter man mest på det hotell som man har valt. Det finns förstås en fiskeby, Ao Salat, som ligger på nordöstra delen av ön och här bor det omkring 300 människor. Byn är byggd på pålar i vattnet och man kan njuta av färsk fisk. Ta dig till denna by via öns vägar eller med hjälp av en vattenscooter som du kan hyra. Det går att hitta och ta sig omkring med hjälp av kartor som kan vara mer eller mindre läsbara. Om Koh Kood låter intressant för dig så är du säkerligen intresserad av ett äventyr som innebär vila och utmaning för alla sinnen.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta