Sevärdheter Koh Lanta

Koh betyder ö så Koh Lanta är alltså Lanta-ön men vi talar inte om en enda ö för här handlar det om en ögrupp som ligger i Andamanhavet utanför Thailands sydvästra kust. Det här är öar som skulle kunna benämnas som paradisöar och det är förstås därför som de vinner så många människors hjärtan. När man talar om Koh Lanta så menar man för det mesta den största ön i ögruppen som heter Koh Lanta Yai, men det finns fler viktiga öar som är mycket populära turistmål. Koh Lanta Noi och Koh Klang är också viktiga att nämna då dessa öar är bra val för den som vill bo bra och uppleva en klassisk semester till Thailand, en semester som kan passa både stora och små.

Den underbara naturen

Koh Lanta består till stor del av ett naturreservat där det ingår hundratals mindre öar. Här kan man verkligen upptäcka smultronställen och ett bra tips är Khao Mai Kaew grottorna där man kan se spännande formationer direkt från vattnet. Området har en tropisk charm och man får verkligen känslan av att ha åkt till paradiset. Många av de växter och djur som finns här kan man annars bara se på bild och film så det är klart att man ska ta med sig kameran så att de som inte kom med får se, annars kan de lätt tro att man mest överdriver då man berättar om sin semester!

Historia och kultur

I Koh Lanta så finns det en äldre stad där man kan lära sig en hel del om områdets historia och traditioner. Här kommer man att stöta på berättelserna om fiskelivet i byn, de kinesiska affärsmännen som kom till platsen samt folket som kallas för Sea Gypsies. Passa på att ta en kurs i thailändsk matlagning så att du kan ta med dig köket hem. Det går förstås också att lära sig mer om Thai-boxning på plats eller bara se på när det blir dags för fajter i öns thaiboxningsstadium.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta