Hitta ditt hotell i Koh Phangan

 

 

 

 

Hotell på Koh Phangan

Ön Koh Phangan ligger en halvtimmes båttur från Koh Samui och är platsen där de berömda fullmånefesterna huseras. Minibuss, taxi gäller för att ta sig fram till sitt hotell på Koh Phangan från hamnarna. När man ska välja boende på denna ö så måste man som alltid betänka vad som är viktigast för en. För många som kommer från närliggande öar för att vara med om fullmånefesten på Haad Rin stranden så kan det vara skönt att boka hotell för några nätter för att slippa åka tillbaka med båt då festen är över.

Om du kommer för att festa på stranden

Många är förstås intresserade av hotell på Koh Phangan för att de kommer för att vara med om fullmånefesten på Haad Rin stranden. Det här är ett evenemang som drar mycket folk och därför så kan man inte räkna med att få fatt i hotellrum alldeles innan evenemanget. Se istället till att ha bokat hotellrummet redan från Sverige så att det väntar på dig då du kommer fram. Det är ganska vanligt att hotellen på Koh Phangan kräver att man stannar mer än en natt eftersom de inte vill se tomma rum dagarna innan och efter fullmånefesten.

En längre vistelse

Om man ska bo lite längre på ön så kan det löna sig att välja privata alternativ där man får viss service. Det finns vackra villahotell där man får sin egen pool och bor med fantastisk utsikt på ett privat sätt. Det går också att välja budgethotell som håller hög kvalitet och som erbjuder bekvämligheter som pool och nära till stranden. De bästa bokas snabbt under högsäsong så man måste planera i god tid för att verkligen få det boende som man är intresserad av.

Lugnare miljö

Om man inte är intresserad av festen på Haad Rin stranden så kan man söka sig norrut till områdena Ao Chaloklum eller Haad Yao. Här kan man hyra villor och även finna prisvärda hotell. Områdena är kända för att ge det lugn som många eftersöker och kan vara ett mycket bra val för barnfamiljen som drar nytta av det prisvärda boendet och den säkra miljön.

Nära till stranden eller uppe på kullarna

Man ska komma ihåg att Koh Phangan erbjuder en varierad och spännande natur. Det klassiska valet blir förstås att bo på ett hotell som ligger vid stranden men minst lika intressant är att komma upp på kullarna för en fantastisk utsikt. När man bor i djungeln så vaknar man till ljudet av exotiska fåglar som kvittrar och det är närmast oslagbart. Oavsett vilket hotell på Koh Phangan som man väljer så är det aldrig långt till stranden så välj det boende där det blir bekvämast att vistas under nätter och mornar.

(OBS! En flygplats har påbörjats att byggas mellan 2012-2015, men har ej färdigställts. 2020 är denna artikel updaterad och det lär dröja ett antal år, om det någonsin kommer att flyga plan till Koh Phangan).
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta