Sevärdheter och kultur

I Thailand så ska man passa på att lära sig mer om den lokala kulturen och religionen och bland sevärdheter på Koh Phangan så finner vi vackra tempel som är mer än turistattraktioner för nyfikna besökare. Ön har ett kinesiskt tempel där lokalbefolkningen firar festivaler och ber. Det äldsta templet på ön heter Phu Kao Noi Wat och det ligger på en kulle i den sydvästra delen av ön. Under förmiddagen så kan man här träffa på autentiska tempelmunkar.

Naturliga sevärdheter på Ko Phangan

Ön har flera vackra vattenfall som man når genom att vandra på branta bergsstigar. Om man vill se vattenfallen då de är som kraftfullast så måste man dock komma under regnperioden eller strax efter. Vattenfallet Thaan Sadet tillhör de svåraste att nå, men då man kommer fram så kan man se att flera thailändska kungar har varit där och lämnat sina autografer på klippan som ligger vid fallet. I Thaan Sadet kan man bada då det är varmt för en svalkande upplevelse.

Om du vill se ön från ovan så kan du klättra upp på Khao Ra Khao Ra som är öns högsta berg. På vägen upp så kan du passera vattenfallet Phaeng. Vandringen upp kan vara lite ansträngande, och man måste klara av hål och gropar, men både vuxna och barn som är friska och utvilade bör klara av detta galant. När man når toppen så har man en alldeles unik utsikt.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta