Alla Golf Banor i Thailand » Golf Banor i Koh Samui

Santiburi Samui Country Club

Den som kommer till Samui Koh i Thailand för att spela golf har många fina alternativ att välja bland och ett av dessa är mästerskapsbanan Santiburi Samui Country Club. Denna bana och golfklubb ligger högt belägen på berget Meanam. Här finner vi 18 hål som innebär en utmaning för den som redan spelar flitigt därhemma. Man måste inte spela alla 18 hål och vill man ha en lättare upplevelse så kan man nöja sig med de första 9 hålen. Det hela beror förstås lite på vem man kommer med. Verkliga golfentusiaster kan värma upp på en driving range eller öva putten på en puttings green för att sedan ge sig på de sista 9 hålen som är riktigt svåra och utmanande.

Kommer man med folk som egentligen inte ser skillnaden mellan en golfboll och en pingisboll så kan man fokusera mer på naturen och se det hela som en avslappnande promenad i en omgivning som är som tagen från en dröm om paradiset. När man tar sig fram genom fairways som ringlar sig magiskt bland klippor och bäckar så måste man inte spela golf för att häpnas och njuta av upplevelsen.

I och med att fairways är så smala så finns det inte mycket utrymme för misstag. Den som är mån om sitt handicap bör vara sparsam med driven. Att banan ser ut som den gör beror till stor del på att man har försökt anpassa den till naturen och inte tvärtom. Man har en fantastisk utsikt från banans alla hål, men man njuter särskilt av den då man rundar av sin golfdag med ett besök på klubbens restaurang.

De caddies som jobbar på banan har grundläggande engelska och gillar man en viss caddie så går det bra att boka samma igen. Man ska nog ge ett besök till Santiburi Samui Country Club en hel dag och verkligen dra nytta av klubbens bekvämligheter och banans fantastiska utmaning.
 

Namn Santiburi Samui Country Club
Plats Maenam
Adress 12/15 Moo 4
Baan Donsai, Tambol Mae Nam, Amphur
Surat Thani 84330, Thailand
Hål 18 Par 73
Design Edward A.Thiele Grundad 2003
Tel. +66 (0) 77421700-8
Fax +66 (0) 77421709
Webbplats www.santiburi.com

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta