Chaweng Beach

Chaweng ligger en beach som passar alla, stora som små. Då du kommer ut på stranden en solig förmiddag så kommer du att se en massa människor som njuter i värmen. Längs med vattenbrynet promenerar det folk i badkläder, med eller utan barnvagnar. Stämningen är lugn och behaglig, men visst, det är fullt med folk. Detta är dock något som man drar nytta av då man vill uppleva nattliv och riktigt bra restauranger. I och med att det är så gott om hungriga och glada turister så finns det underlag för en massa roliga aktiviteter både under dagtid och på kvällarna.

Chaweng Beach Koh Samui Chaweng Beach Ko Samui

Det är inte för inte att den här turiststaden har byggts just omkring Chaweng Beach. Den är onekligen en av öns allra bästa med kritvit strand och vatten som skiftar mellan azur och kristall. Längden på denna strandremsa är omkring 5 kilometer och hela vägen kantas den av hotell där man kan bo till priser som passar för olika budgetar. Längst i söder ligger den del av stranden som kallas för Chaweng Noi och här är det lite lugnare för den som vill komma bort från all trängsel. I den norra delen av stranden så finns det ett rev som dämpar vågor vilket gör det enklare att ta med sig barn för att leka i vattenbrynet.

 

Det är klart att man måste tänka på det där med vågor och strömmar även vid en strand som är så pass välbesökt. Oavsett om man simmar, njuter av vattensporter eller mest ligger och svalkar sig i vågorna så ska man passa sig för den kraft som finns under ytan. Barn ska givetvis simma tillsammans med vuxna och bara på säkert avstånd till stranden. På denna strand kan man få en massage, kroppsmålning, köpa färska drycker, souvenirer eller andra intressanta föremål av de flitiga strandförsäljarna. Att ligga här och sola är en unik upplevelse som man aldrig kommer att glömma!

 

Om du beslutar dig för att köra jetski eller låna annan utrustning vid Koh Samuis stränder så ska du tänka på att kontrollera att allt ser OK ut innan du drar iväg. Om man inte är noga med detta så kan man åka på böter för en skada som redan fanns innan man själv tog över en jetski eller båt. Är man bara lite om sig och kring sig så slipper man tjafs av detta slag.
 

Fler Stränder/Beacher Ko Samui

Lamai Strand
Silver Sand Strand
Bophut Strand
Choeng Mon Strand
Big Buddha Strand
Meanam Beach
Bangrak Strand

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta