Hitta ditt hotell i Kоh Тао

 

 

 

 

Hotell på Koh Tao

Koh Tao tillhör Thailands populäraste destinationer och här kan det vara svårt att få fatt i boende under högsäsong. För att säkra dig om hotell på Koh Tao så måste du alltså boka i god tid. Detta särskilt om du kommer under nationella högtider som Songkran festivalen då öns hotell och gästrum snabbt bokas upp. Det finns en massa olika stränder och områden att se närmre på, men man kan säga att 3 står i centrum och dessa är Mae Haad, Sairee och Chalok Baan Khao.

Mae Haad

När man kommer med båt till Koh Tao så anländer man för det mesta till Mae Haad bukten. Här finns det en fiskeby där man kan växla pengar, skicka post och även få tag på myndigheter om detta skulle behövas. Det kan vara smidigt att bo på hotell på Koh Tao i detta område eftersom det finns gott om turistbyråer så att man på ett enkelt vis kan ordna utflykter till närliggande platser. Det finns även gott om shopping och underhållning så att man aldrig har tråkigt. Den lilla byn kan erbjuda boende för olika budget så det går att finna något som passar perfekt beroende på de behov som man har.

Sairee

Sairee ligger nära Mae Haad och faktum är att man på tio minuter kan gå mellan dessa två områden. Om man vill komma åt allt det som finns i Mae Haad så gör man alltså det även då man bor på hotell i Sairee området. Det här är det område som är allra populärast på ön vilket leder till många smarta boendealternativ. Här kan man bo på fina hotell med pooler och direkt tillgång till stranden. Det finns alltid något roligt att göra med dykcenter, butiker, barer vid stranden, restauranger och intressanta platser att upptäcka. Det här kan vara bästa valet för barnfamiljen som vill ha nära till stranden men också tillgång till viss underhållning under dagtid såväl som på kvällstid.

Chalok Baan Khao

Den tredje största stranden på Koh Tao är Chalok Baan Khao. Den här stranden ligger på öns södra kust och härifrån kan man lätt ta sig till Phangan och Koh Samui. Vill man ha det tyst och lugnt så ska man välja ett hotell här hellre än i Sairee, men lugnet betyder inte att man inte har samma fina utbud av olika slags hotell. Här finns det förstås gott om budget, mellanklass och lyxhotell, och de flesta är mycket prisvärda. Tänk på att välja ett boende som passar resesällskapet väl. Pool och närhet till stranden är alltid bra då man reser med barn.

På Koh Tao så finns det även privata resorter som ligger ensamma i bukter. Det här kan vara det bästa sättet att bo på om man vill ha en folktom strand och ett hotell på Koh Tao som känns riktigt lyxigt och unikt.
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta