Stränder/beacher Koh Tao

När man kommer fram till Koh Tao efter en lång resa från Sverige så slås man av den underbara känsla man får av alla stränder/beacher på Koh Tao. Det spelar ingen roll om man anländer långt efter den magiska solnedgången. Vattnet är så varmt och skönt, och vågorna sveper upp och ned över den fina sanden. Det är som att stiga in i en parallell värld där allting är så otroligt avkopplande och skönt. Precis så beskrivs många av de stränder/beacher Koh Tao blivit känt för. Även om ön är en viktig dykdestination så är det ingen som missar att stränderna utgör en stor del av semestern. För barnfamiljer så kan det vara vettigt att bo vid en strand som är långgrund och väl lämpad för snorkling. På så vis kan man känna sig trygg då de minsta stapplar omkring i de mjuka dyningarna.

Boende

Ett hett tips är att komma så nära svalkan av vattnet som bara möjligt och bo i bungalow på stranden. Det här är upplevelsen av att ha strandtomt i paradiset! På dagen kan du dyka, snorkla, vandra och upptäcka unika växter och djurarter. På natten kan du låta dig vaggas till sömns av vågornas skvalp som påminner dig om det du upplevt under dagen och om de äventyr som väntar dig nästa morgon. Här på Thailandguide24 så hjälper vi dig gärna att hitta det boende som passar dig och din budget allra bäst. Alternativen är många, så det enda som kan bli lite klurigt är att välja!

Utflykter

Även om man väljer att bo vid en viss strand så kan man alltid besöka andra genom att ta en dagsutflykt. Det finns dykturer där man kombinerar utflykten med ett besök på en vacker strand där man kan vila och snorkla. För barnfamiljer där det finns vuxna som vill dyka och barn som vill snorkla så kan man satsa på en strand som erbjuder både och så att alla är glada och nöjda. Glöm inte bort att ta med solskydd då du gör dig redo för en dag på stranden på ön. Man glömmer lätt bort tiden då man njuter av solen, vattnet och den ljumma brisen så det är viktigt att komma väl förberedd med det som behövs för att skydda huden. Speciella utflykter till unika stränder bokar du lätt via ditt hotell eller en lokal resebyrå.


Några av alla stränder på Ko Tao

Ao Leuk

Ao Leuk Beach är en vacker vik. Stranden är bred och sandig och kantad med stenblock. Du kan hoppa över stenblock eller sick-sacka dig ner till det varma turkosa vattnet, som är perfekt att bada i. Detta är också en fantastisk plats att utöva snorkling eller dykning. Du kommer att se massor av fisk, sköldpaddor, och med lite tur små Black Tip hajar. Bara att gå några varv i vattnet, och du kommer redan att vara omgiven av många färgglada fiskar. Ao Leuk har prisvärda bungalows och en stor, billig restaurang med utsökt thaimat med en fantastisk vy. Ao Leuk Beach är relativt liten, men det tenderar också att inte ha så många besökare, så du kommer att ha gott om utrymme. Det är en bra idé att följa reglerna och se till att lämna stranden 17:00 om man nu inte bor där, samt inte medföra egen mat, för att inte reta lokalbefolkningen.

Ao Thian Ok

Ao Thian Ok Beach är mer än "OK" för dem som vill ha lite tid för sig själva. Stranden ligger bort från de centrala delarna av Ko Tao, och framhäver lugnet och enbart ljud från havet. De flesta av stränderna på Ko Tao har palmer, men Ao Thian Ok har en sällsynt, annan typ av träd. Detta är ett bra ställe att snorkla på, så länge du ser förekomsten av vänliga hajar som en fördel.

Sairee Beach

Sairee Beach är perfekt för dem som gillar att vara i centrum till all fart. Det är Ko Tao största och populäraste strand, med massor av resorter och hotell. På kvällarna fylls stranden av restauranger och strandfester, Sairee Beach har definitivt ett schysst nattliv. På dagen kan du snorkla och njuta av det marina livet, men håll dina öron och ögon öppna för inkommande båtar. Och njut av utsökt undervattensliv och badning, Sairee Beach är också hem till en av Asiens största dykskolor. De erbjuder dykklasser för alla nivåer i sina tränings pooler. Dessutom flertal dagliga dykturer. Om du blir sugen på mat eller dryck, besök en av Sairees Beach många restauranger eller barer.  Desto längre norrut man bor på Sairee Beach blir allt lugnare, även på kvällarna. Enbart en kort mysig strandpromenad in till nattlivet och alla härliga restauranger.

Chalok Ban Kao

Chalok Ban Kao Beach ligger runt hörnet i slutet av Sairee i söder. Det har det största antalet turister och logi i den södra delen av ön. Stranden själv är vacker, men dess grunda vatten lämpar sig inte så bra för bad och snorkling. Däremot bor man bekvämt i Chalok Ban Kao, man kan sedan ta sig till några av de närliggande stränderna för lite badning och snorkling. Några bra strand alternativ är Ao Taa Chaa, Ao Taa Toh och Freedom Beach. Om du föredrar att bo i Chalok Ban Kao, kan du välja att paddla kajak, beachvolleyboll eller kolla in dykskolan med vänlig och flerspråkig personal.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta