Ta sig till Koh Tao

När du väl kommit till Thailand så är det inte så svårt att ta sig till Koh Tao. Du kan välja mellan direktflyg till Koh Samui, egen bil, tåg eller någon form av taxiservice och båt i slutändan. Vilket du väljer för din resa till Koh Tao beror förstås på din budget, hur snabbt du vill komma dit, och var i Thailand du startar din resa. För backpackers och de som reser utan små barn så är själva färden från fastlandet till den vackra ön en alldeles unik upplevelse. Om man till exempel väljer en längre färd med tåg så kan man verkligen njuta av alla nya intryck på ett bekvämt men spännande sätt.

Hur bokar man?

Flyg, tåg,bussar och båtar, bokas på lokala resebyråer eller hotell runt om i Thailand, många gånger kan det vara värt att kolla runt efter priser och på vilket sätt du färdas det kan skilja en hel del mellan olika bolag. Oftast bra priser på paketresor till en ort.

Flyg

Det allra enklaste sättet att ta sig till Koh Tao är förstås att flyga till Koh Samui flygplats som ägs av Bangkok Airways. Från städer som Bangkok, Phuket, Pattaya och Chang Mai att nämna några. Detta går att arrangera hemifrån så att man får en smidig transfer mellan flyget från Sverige och flyget till koh Samui och sen båt till Koh Tao som går två gånger om dagen 08:00 och 12:30. Om man vill resa till Thailand utan alltför mycket planering i förväg så kan man också ordna med detta direkt på plats.

Buss, bil och båt

Det finns också thailändska bussbolag som kan ordna resan med buss och båt. Lomprayah och Seatrans kan erbjuda resor mellan Bangkok och Koh Tao som tar cirka 9-10 timmar. De här företagen ordnar även med båtresor mellan och från Koh Tao, Koh Phangan, Koh Samui och Chumphon. Det finns busslinjer och tåg över hela Thailand och man kan lätt få information om specifika rutter via en lokal resebyrå eller sitt hotell. Bra priser får man ofta om man bokar en paketresa med buss eller tåg och båt.

Om man inte vill resa med andra så kan man givetvis hyra en bil i Thailand. Det är förstås viktigt att man vänder sig till en seriös uthyrare som kan erbjuda smidiga tjänster och att vara försäkrad vid eventuella skador på fordonet. Man kan lämna bilen på Koh Samui och ta en båt till Koh Tao, Väljer man en större biluthyrare kan man lämna bilen på Koh Samui och kan sedan fortsätta sin resa med andra transport medel från Koh Tao.

Nattbåt eller expressbåt Chumphon-Koh Tao-Chumphon

Reser man med buss eller tåg till Chumphon och tar sig vidare med båt till Koh Tao är ett enkelt och bra alternativ kanske mest för backpackers. Det finns ett billigt alternativ av nattbåt som går mellan Chumphon och Koh Tao, tar 6 h och man får en madras och kan vila under färden, se till att ta era värdesaker och lägg under kudden, packningen läggs under däck och sovutrymmet är på ett övre däck, blir ni lätt sjösjuka inhandla sjösjuke tabletter. Finns två olika natt färjor och en expressbåt. Så gott om alternativ när man anländer Chumphon sent eller från en annan ort. Tar man sig mellan Bangkok och Koh Tao är nog paketresa med Seatrans eller Lomprayah enklast.

Chumphon - Koh Tao
Ko Jaroen bil färja endast Mån-Onsdag-Fredag Avgår 23.00 – ankomst 05.00
Nattbåt alla dagar Avgår 24.00 – ankomst 06.00
Songserm expressbåt alla dagar avgår 07.00 – ankomst 10.00

Koh Tao - Chumphon
Ko Jaroen bil färja endast Tisdag-Torsdag-Lördag avgår 23.00 – ankomst 05.00
Nattbåt alla dagar avgår 22.00 – ankomst 03.00
Songserm expressbåt alla dagar avgår 14.30 – ankomst 17.30

Nattbåt eller expressbåt Suratthani - Koh Tao-Suratthani

Hamnar man i Suratthani via buss eller tåg och vill ta sig till Koh Tao finns flera alternativ. En nattbåt eller dagbåt. Tar man nattfärja ta väl vara på dina värdesaker och lägg under kudden. Packningen brukar vara separerade från sovutrymmet och glöm inte sjösjuke tabletter om du är känslig.

Suratthani till Koh Tao
Nattbåt alla dagar avgång 23:00 – ankomst 08:00
Songserm express båt alla dagar avgång 08:00 – ankomst 14:30

Koh Tao till Suratthani
Nattbåt avgång 20:30 – ankomst 05:30
Songserm express båt avgång 10:00 – ankomst 16:30

Bilfärja Koh Samui och vidare med båt Koh Tao

Det finns två stora bilfärjor Seatrans och Raja Ferry som trafikerar mellan fastlandet Suratthani Donsak och till Koh Samui och vi rekommenderar Seatrans som håller lite högre klass

Bilfärja Seatrans som trafikerar från fastlandet Suratthani Donsak och till Koh Samui mellan kl 06:00 – 19:00 och tillbaka till fastlandet igen mellan kl 05:00-18:00 resan tar 1.5 h och 14 turer åt vardera håll per dag. passar utmärkt om man tänkt hyra bil för att ta sig till Koh Samui och sen vidare till Koh Tao med båt utan bil.

OBS kolla upp färje tid tabellen Seatrans och Raja Ferry.
Seatrans Tel: (Donsak): +66 (0) 77 251555, +66 (0) 77 251555, +66 (0) 77 251150 till 2
Rajja ferry Tel: +66 2 276 8211

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta