Vädret i Koh Tao

Nu i Koh Tao, Thailand
Väder station Koh Tao, Thailand
30.02  °C
 
Lätt Regn

Vind styrka: 22.97 km/h
Luftfuktighet: 74%

Källa: OpenWeatherMap
sön 30.42°
29.45°
29.66 km/h 
(ÖSÖ)
Molnigt
mån 30.30°
29.26°
29.74 km/h 
(ÖSÖ)
Mulet
tis 30.38°
29.37°
29.81 km/h 
(SÖ)
Mulet
ons 30.67°
29.29°
18.61 km/h 
(SÖ)
Växlande Molnighet
tor 30.54°
29.44°
25.16 km/h 
(SÖ)
Lätt Regn
fre 30.52°
29.42°
18.40 km/h 
(SÖ)
Mulet

 

Koh Tao har ingen väderstation . Den närmaste ligger i Koh Samui.

När man ska boka en resa till Thailand så måste man tänka på det där med vädret. Även om det väder Koh Tao blivit så uppskattad för är behagligt under större delen av året så finns det perioder då man kanske upplever att det blir för regnigt och stora vågor. Det hela beror ju lite på vad man förväntar sig av sin Thailandssemester. Den som kommit för att njuta av dykning, snorkling, sol och varma bad bör inte satsa på regnsäsongen, medan den som vill spara pengar på resan kan dra nytta av att hotellen är billigare då regnskurarna drar in över landet ändå kan få en fantastisk semester antigen under ytan eller över för er inbitna dykare eller blivande openwater aspiranter.

Bästa tiden på Koh Tao
När den bästa tiden är på Koh Tao kan givetvis diskuteras. Men de flesta är nog ändå överens om att den svenska högsommar som erbjuds under perioden som sträcker sig från mitten av december till februari är helt ljuvlig att uppleva. Det är under denna tid som det väder Koh Tao kan erbjuda det möjligt att dyka, snorkla och bada i havet men det kan också vara vågor denna tid så var försiktiga när svalkas av i havet som är härligt ljummet. Även om den här perioden refereras till som torrperioden så kan enstaka regn förekomma, men det blir mest till en liten paus på en restaurang eller kanske i ett Spa för att sedan återgå till stranden och solen igen, ligger man under ytan så brukar inte lite regn medföra mer än allt är lite mörkare när man dyker men fortfarande inga problem att navigera eller njuta av koraller och fiskar och vattnet är varmt och skönt året om.

Sommarens hetta i Thailand
Man kan givetvis njuta av den riktigt varma årstiden i Thailand då det väder Koh Tao erbjuder håller sig soligt med temperaturer omkring 30 grader och ofta mer. Den här perioden ligger mellan mars och maj och det kan vara skönt att lämna kalla Sverige och tina upp i paradiset innan man möter den svenska våren på hemmaplan. När man kommer närmre sommaren så kan det regna i Thailand. Det betyder inte att det öser ner utan avbrott, men att man heller inte kan räkna med molnfria dagar. Mellan maj och oktober så är det många som upplever att vädret i Thailand är som bäst och havet är lugnt med den friska luft som följer regnskurar och tillfällig oväder och inte påverkar oss dykare och snorklare nämnvärt.


Regnperioden 
Mellan slutet på september och november så är det regnperiod i Thailand. Rent praktiskt så betyder detta att korta intensiva regnskurar sveper förbi och att havet kan vara stormigt. Man kan fortfarande komma på solsemester för det finns luckor mellan regnskurarna och då är det riktigt skönt att befinna sig på stranden. Under den här tiden är det färre turister på ön och det är förstås så att man inte kan räkna med att varje dag erbjuder snorkling och dykning eftersom sjön kan vara för busig för detta. Om man ändå åker under denna tid så ska man vara noga med att hålla ett öga på väderrapporten och att ta reda på allt annat som man kan göra på Koh Tao.
Fördelen med det väder Koh Tao presenterar under regnperioden är att det då är lättare att få fatt i billigt boende och det kan vara smart för den som har en mindre budget för exotiska semestrar och vatten och luft temperaturen är fortfarande behagligt varmt.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta