Koh Mak - Om Ko Mak i Thailand

Det är omöjligt att beskriva Koh Mak utan att använda orden "tropiskt", "paradis", "badort" och "ö". När allt kommer omkring är en tropisk paradisliknande strandflyktsö exakt vad den är. Denna lilla naturliga, outvecklade och lugna ö i Trat-provinsen i Thailand förbises ofta av resenärer till Thailand. Det är en verklig skam eftersom det är den absolut mest perfekta platsen för en avkopplande strandsemester långt borta från folkmassorna i resten av Thailand.

Ön Koh Mak är en relativt sömnig och mycket familjevänlig destination; en plats som har lyckats hålla stora utvecklingsprojekt borta och kommer förhoppningsvis att förbli en idyllisk destination länge. Det finns tre små fiskebyar på ön, och de byarna utgör hemmet för totalt ca 800 personer.

Koh Mak ligger nästan 40 kilometer från fastlandet, vilket gör det lite mindre bekvämt att åka till än att ta sig till andra tropiska öar utanför den thailändska kusten. Detta säkerställer att majoriteten av resenärer fortsätter att välja det enkla sättet och vara en del av de enorma folkmassorna som besöker de andra öarna året runt. För lite mer tålamod och ansträngning kan du i gengäld besöka Koh Mak istället och njuta av dess spektakulära palmkantade stränder, avslappnade atmosfär och otroliga blåa vatten.

Aktiviteter

Koh Mak är perfekt för semesterfirare som vill koppla av, sola och bada. Förutom de lättillgängliga huvudstränderna, med lite mer att utforska, kan du upptäcka dolda stränder där du har hela stranden för dig själv.

Aktiva saker att göra inkluderar cykling på Koh Maks cykelleder, köra motorcykel, vandring i den frodiga naturen, dykning, snorkling, kajakpaddling, vindsurfing och att åka på båtturer. Vid lågvatten är det möjligt att åka till en liten ö i närheten.

Ytterligare saker att göra är att njuta av en traditionell thailändsk massage, koppla av i en hängmatta mellan palmerna, njuta av utmärkt och färsk fisk och skaldjur på de lokala restaurangerna och besöka öns tre gummiplantager.

Boende

Koh Mak kan anses vara relativt outvecklat, men det finns cirka 30 små orter på ön. Många av dem är budgetboende och är intima, mysiga och autentiska platser att bo på. Vissa orter har sin egen privata del av stranden. Om du besöker platsen under högsäsong, se till att du bokar i förväg - orterna fylls snabbt under den tiden på året.

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta