Beacher Krabi

I södra Thailand, vid västkusten finner du Krabi vilket både är en stad och en region som inkluderar delar av det sydvästra fastlandet och över åttio öar. Inom detta område finns gott om sevärda stränder som bjuder på skönhet och avkoppling såväl som vattensporter och andra fartfyllda aktiviteter. Dessutom finns unik natur med dramatiska klippformationer av kalksten och de riktigt små öarna bjuder på isolerade folktomma stränder där det enda du hör är vågornas brus och fåglarnas sång. Här följer några av de många vackra stränderna i Krabi.

Muang Khlong

Muang Khlong är en lugn, vacker och exklusiv strand som ligger nära flera turistområden. Trots närheten till den betydligt livligare och välbesökta Ao Nang stranden så får du här en upplevelse av en harmonisk och rofylld oas som ännu inte har förstörts av turistmassorna. Både resorten och stranden är perfekt för det nyförälskade paret eller pensionärerna som vill ha lugn och ro under semestern.

Rai Leh

Rai Leh bjuder på precis det vackra, dramatiska landskap som man ofta ser på vykort från Thailand. Höga, skarpa klippformationer av kalksten reser sig ur det långgrunda turkosa vattnet och är fantastiska för bergsklättring. Du kan endast ta dig till denna strand via båt.

Ao Nang

Ao Nang är en av de mest välbesökta och kommersiella stränderna i Krabi. Detta beror bland annat på att den är mycket enkel att ta sig till, med bil kan du köra från staden Krabi, men det är också en strand som tack vare sina många besökare och aktiviteter är fylld av liv. Stranden är på intet sätt förstörd av de många besökarna utan du kan njuta av rena stränder och klart långgrunt vatten, perfekt för barnfamiljen. Under lågvatten kan du dessutom vara med om den häftiga upplevelsen att promenera på strandbotten hela vägen till grannön Pai Plong.

Poda

Ungefär åtta kilometer från Ao Nang finner du ön Koh Poda som bjuder på en otroligt charmig strand med kritvit sand och lugna vatten lämpligt för små som stora turister. Här finns gott om trevliga båtturer och dessutom passar det lugna klara vattnet mycket väl för dykning och snorkling.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta