Mai Khao - Om Mai Khao i Thailand

Mai Khao ligger belägen på den nordvästra kusten av den populära stranddestinationen Phuket i Thailand, en 11 kilometer lång outvecklad strand. Det är en del av den vackra Sirinat nationalparken - de enda närliggande byggnaderna är Phukets internationella flygplats. Mai Khao Beachs närhet till flygplatsen är orsaken till dess andra vanliga namn: Airport Beach eller Sanambin Beach.

Tidigare var detta en mycket betydande häckningsplats och häckningsområde för leatherback sköldpaddor, den ständiga utvecklingen av området och även tjuvjakt har resulterat i ett fullständigt bortfall av dessa fantastiska varelser. Även om Mai Khao Beach ofta beskrivs som orörda är föroreningar i själva verket ett verkligt och stort problem. När de omgivande områdena utvecklas och resorts flyttar in, dyker det även upp stora miljöproblem också.Med det sagt; Mai Khao Beach är fortfarande en del av en skyddad nationalpark och är mindre besökt än andra stränder i Phuket. Dess ganska betydande längd och virtuella öde gör det möjligt att gå på långa promenader längs stranden utan att se en enda annan människa.

Populära aktiviteter och attraktioner

De viktigaste attraktionerna runt Mai Khao Beach är alla relaterade till naturen och utomhusaktiviteter. Även om sanden är ganska grov och den branta kanten ner i vattnet inte gör det till den bästa stranden för att sola eller simma, är det en fantastisk plats att promenera på eller till och med gå på långa vandringar på. Det faktum att det ligger i Sirinat National Park erbjuder också några andra alternativ. I parken finns många fåglar och annat djurliv.

Ett stopp vid Turtle Village är populärt, dock inte den mest populära saken att göra i Mai Khao. Människor som vill shoppa och njuta av andra typer av underhållning behöver åka till andra delar av Phuket.

Mat och boende

Det finns gott om boende runt om och till och med på Mai Khao Beach. Camping finns till exempel på Mai Khao-stranden och även på den närliggande Nai Yang-stranden. Nationalparkens besökarcentrum ligger vid strandens södra ände och erbjuder tältuthyrning och har faciliteter för campare. Billiga bungalows finns också att hyra.

Det finns också flera mellanklass och lyxhotell samt resorts i området, inklusive utmärkta hotell som JW Marriott Resort and Spa, Black Pearl och West Sands.

Även om det inte finns några barer i Mai Khao, har orterna och hotellen nästan alla sin egen restaurang. Ställen att äta på finns överallt, allt från gatumatsställen till lokalt ägda restauranger finns i byn Mai Khao.

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta