Pai - Om Pai i Thailand

Pai är en liten stad nära gränsen till Myanmar i den norra thailändska provinsen Mae Hong Son. Pai var förr en oöverträffad och avlägsen landsbygd men under de senaste åren har platsen dock börjat dyka upp på resenärernas radar i norra Thailand. Staden var en gång ett perfekt exempel på hur landsbygden i Thailand var, så nu erbjuder Pai en perfekt kombination av fantastiskt landskap ihop med ett nytt och med starkt fokus på turism.

Staden ligger i en underbar dal norr om Chiang Mai och är nu en mycket populär destination för backpackers. Atmosfären är livlig och andan progressiv och alternativ. Pai bebos av västerländska hippies, muslimer och thailändska rastafaris. Det erbjuder en fascinerande blandning av kulturer och olika levnadssätt - det är därför det tilltalar unga backpackers så mycket - men det är inte alls en representation av det traditionella thailändska livet längre.

Pai har varit med i två mycket framgångsrika filmer - en i Thailand och en i Kina - vilket har resulterat i en stor tillströmning av resenärer från Sydostasien, utöver de västerlänningar som redan innan besökte staden på resor från Chiang Mai. Denna turistboom har resulterat i byggandet av många fler turistfaciliteter såsom hotell och restauranger.

Saker att göra

Pai själv saknar stora attraktioner. Istället är det den fantastiska skönheten i den omgivande landsbygden och den välkomnande och avslappnade atmosfären i staden som lockar besökare. Populära saker att göra är nästan alla aktiva.

Besökare kan cykla på mountainbikes, vandra, rida elefanter, köra motorcykel, forsränning i bambubåtar och zip lining. Inne i stan är det fest, ätande och drickande som är viktigast.

Mat

För en så liten stad finns det ett överväldigande utbud av matställen. Det finns flera restauranger som serverar lokal thailändsk mat, men huvuddelen av matställena tillgodoser utländska resenärers behov. Huvudgatan är kantad med gatumat på kvällarna och det erbjuds utsökt och billig mat. Öl, cocktails och andra alkoholhaltiga drycker finns i barerna som ligger vid huvudgatan; barer som vanligtvis också har levande musik. Kaféer som serverar te och kaffe under dagen finns också över hela staden.

Boende

Precis som restauranger, finns det många boende att hyra i Pai. Många av dem är billiga boende som fungerar för backpackers. Erbjudandena är verkligen otroliga. Förutom budgetboenden är Pai också hem för mellanklasshotell och till och med några lyxresorter.

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta