Hitta ditt hotell i Phi Phi Island

 

 

 

 

Hotell i Phi Phi

Verkliga Thailandkonnässörer talar ofta om Koh Phi Phi med sorg i rösten. Den här ön var en gång en pärla där man bodde i små hyddor och upplevde naturen helt utan intrång av moderna uppfinningar och utsläpp. Idag ser det helt annorlunda ut och den som letar efter hotell på Phi Phi kommer att finna mycket mer än några bungalows. Faktum är att det numera kan vara svårt att finna det enkla boendet då det har satsats på den typen av hotell som turister uppskattar och efterfrågar. Bortsett från att en svunnen tid har gått förlorad så måste man se den här ön som en fantastisk plats att besöka och här kan man verkligen bo bra och må gott.

Efter Tsunamin 2004

Fram till Tsunamin 2004 så var Phi Phi ön en av de populäraste destinationerna och när de stora vågorna drog in så var det många fantastiska hotell på Phi Phi som totalförstördes. Till skillnad från många andra turistorter i Thailand så har den här ön lyckas med den fantastiska bedriften att i stort sett återställa allt som var innan den tragiska tsunamin. Det har också hänt mycket bra och man har till exempel sett till att bygga upp ett vattenreningsverk och lagt kraft på att göra rent på stränder och i naturen så att ön kan komma tillbaka till sin forna glans. Turisterna har inte varit sena att hänga med i galoppen, och därför så får man räkna med att boka i tid om man vill få det allra bästa boendet på ön.

Där allting händer

Det man måste bestämma sig för är om man vill bo där allt händer eller om man föredrar en avlägsen plats. I Tonsai, som är den lilla byn som alla turistbåtar kommer till, så finns allt. Här är det alltid fullt med folk och en del beskriver byn som en gigantisk utomhusmarknad. Mycket shopping, restauranger och underhållning alltså men kanske inte det bästa valet för den som eftersöker en tyst semester i naturen. Nu ska man dock komma ihåg att ön är utan biltrafik så det blir aldrig så stökigt som det kan bli på andra populära turistplatser i Thailand.

Långt bort från andra människor

Laem Thong kan anses vara motsatsen till Tonsai och här är det också ganska dyrt att bo, men för pengarna så får man en storslagen naturupplevelse och hotellen är förstås utvecklade för att ge högsta komfort. Det man måste komma ihåg är att ön inte är helt enkelt att ta sig fram på eftersom det inte finns några verkliga vägar och eftersom man inte har några bilar att lifta med. På grund av detta så ska man noga välja sitt hotell på Phi Phi så att man antingen är nära den underhållning i Tonsai som man känner är nödvändig eller så att man kommer ut i naturen för en semester i det verkliga paradiset.
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta