Stränder Phi Phi Island

Sydväst om Thailands fastland så finner vi en grupp med öar i Andamanhavet. Det här är Ko Phi Phi som är ett mycket populärt resmål för turister från hela världen. Man tar sig enkelt hit med båtar från Phuket eller från Krabi. Den vanligaste destinationen är huvudön Phi Phi Don varifrån man sedan kan resa vidare till underbara smultronställen. Det ska dock sägas att dessa thailändska öar inte är en destination för den som vill ha lugn och ro. Stränderna på Phi Phi är nämligen kända för att erbjuda en feststämning som yngre resenärer är särskilt intresserade av. Låt oss se lite närmre på några av dessa stränder…

Ao Lo Moo Dee

När man har rundat hornet på kokosnötplantagen så når man Ao Lo Moo Dee som är en mycket vacker strand där man kan bada, snorkla och till och med fiska. Om man vill så går det att promenera hit från Long Beach men man får vara beredd på en längre promenad.

Ao Toh Ko

Om du drömmer om att simma med delfiner så ska du besöka denna strand. Ett gott tips är att ta sig till stranden med båt för det är ganska svårt att promenera hit. Om man ändå beslutar sig för att ta sig fram längs stigen som leder till Ao Toh Ko så ska man se till att skydda sig mot diverse insekter som kan bli nog så närgångna.

Ao Poh stranden

Den här stranden bör också besökas med båt för man kan lätt förirra sig på vandringsleden som leder hit. Det här är en av de vackrare stränderna på Phi Phi. Den är ren och mysig att vistas på, glöm inte snorkeln!

Monkey Beach

Precis som namnet antyder så är detta stranden där apor håller till. Det är dock inte tal om några sällskapsdjur så räkna inte med att gulla med apor på Monkey Beach som ligger på Ao Lo Dalam. Bästa sättet att ta sig hit är med kajak och det här är verkligen en spännande upplevelse som du inte vill missa.

Secret Beach

För den som är ute efter bra stränder på Phi Phi för snorkling så är den hemliga stranden, eller Secret Beach, ett mycket bra val. Man kommer fram genom att vandra genom skogen som ligger bakom turistanläggningen Sunrise Resort och här bör du kunna få gott om plats trots att stranden idag inte längre är en världshemlighet.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta