Hitta ditt hotell i Phuket

 

 

 

 

Hotell i Phuket

I och med att Phuket är ett av Thailands populäraste resmål så råder det ingen brist på boende på denna ö. Du finner lätt ett hotell i Phuket men frågan är om du vet hur du ska välja rätt. De flesta hotell i detta område bjuder på den värme som thailändarna är så kända för men det är inte varje resort som har lek-land för barn och några meter till stranden. Innan du bokar hotellrum så ska du fundera en stund på hur du vill bo så att du kan välja det hotell som motsvarar dina personliga krav på bästa vis.

Välja rätt boende

För att välja rätt hotell i Phuket så ska man betänka följande:

•    Läget – strand eller eventuellt Phuket Town
•    Service – ska det finnas mat, underhållning och mer på hotellet
•    Barnpassning – finns det lekar och lekplats för barnen
•    Utflykter – kan hotellet hjälpa till med resor och utflykter i Thailand
•    Närhet till nattliv – om detta är något som man eftersöker

Nu ska det sägas att många av de omkring 300 hotell som finns i Phukets omgivning lever upp till de flesta kraven. Även om man till exempel väljer att bo på hotell i Phuket Town så kommer man inte att ha långt till stranden och man får givetvis tillgång till pool för att slappna av i värmen med sköna bad. Det är svårt att hamna på fel ställe om man väljer något av de hotell som vi rekommenderar, men det är klart att man ska se närmre på olika alternativ med tanke på det som man helst vill se som en del av hotellupplevelsen i Thailand.

För barnfamiljer

För barnfamiljer så finns det vissa ingredienser som bara måste finnas på plats på hotellet. En barnvänlig pool är kanske det främsta för familjer som längtat hela hösten efter att få hoppa i varmt vatten och leka fritt. Man bör även tänka på hur stranden ser ut om man bor alldeles vid havet. Kata Beach är känd för att vara en otroligt vacker strand som passar mycket bra för familjer. Här finns det palmer, långgrunt vatten, restauranger och faktiskt en del uteliv om än lite lugnare än på andra platser på ön. Kamala Beach är ett annat exempel på en strand som erbjuder säkra och lugna bad för barnfamiljer.

Man kan välja hotell i Phuket som har unik underhållning för barn med allt från lekvärdar till studsmattor. Det här kan vara riktigt skönt när man som förälder vill få ta det lite lugnt, äntligen läsa den där boken, och samtidigt veta att barnen har det roligt på ett säkert sätt.

För den som vill festa

Om det är viktigt med mycket underhållning så bör man bo vid Patong Beach. Det här är en strand som erbjuder underhållning dygnet runt. På nätterna kan man festa loss i klubbar och discon. Här får man kanske inte uppleva Thailands unika kultur och natur men man kan ju alltid göra utflykter för att få se lite mer än neonljus och galen underhållning. Så länge som man bor på ett hotell i Phuket som man känner sig nöjd med så är resten enkelt ordnat på denna ö där allt mellan himmel och jord är möjligt.
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta