Sevärdheter Phuket

En av Thailands största öar är Phuket som ligger i Andamanhavet och som lockar turister från hela världen. Det finns två broar från fastlandet till ön så man kommer enkelt fram. Sedan tsunamikatastrofen år 2004 så har Phuket återställts och numera så kan man räkna med en fantastisk semester på plats där det finns något för alla att göra och att upptäcka. Dessutom så har ön gott om alternativ vad gäller boende för olika budgetar och olika behov.

Phukets vackra natur

Naturen som omger Phuket är givetvis unik och precis så vacker som man kan föreställa sig av en paradisö i Thailand. Här finns det många stränder där man kan bada, syssla med vattensporter eller bara promenera för att se solnedgången. För att skydda miljön så har man etablerat ett naturreservat som heter Khao Phra Thaeo parken. I denna park så är djuren och växterna fridlysta vilket säkrar en framtid till glädje för alla som vill komma och se den storslagna naturen. Man kan ge sig ut på safari i parken för att se djurlivet på nära håll och det finns gott om utkikspunkter på ön där man har fantastisk utsikt.

Kulturupplevelser

Den som är nyfiken på Phukets historia ska besöka museet Thalang National Museum. Det finns även gott om monument på ön som till exempel Two Heroines Monument som ligger i Amphoe Thalang och som påminner om systrarna Thao Thep Kasattri och Thao Sri Sunthon. Dessa systrar dog då de kämpade mot Burmas invasion av Phuket. Det finns fler statyer och monument att se och man kan för det mesta besöka tempel utan att behöva boka i förväg. Tänk dock på att byta om från stranden för det anses inte respektfullt att komma till monument och viktiga platser iförd flip flops, bikini och strandklänning.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta