Beacher Phuket

Thailands största ö Phuket är ett populärt resmål bland svenskar, och är känd för sina vackra stränder som erbjuder allt från vattensport och fester till lugn och familjevänliga långgrunda stränder. Då du besöker denna ö kan du njuta av olika stränder varje dag, som alla har något unikt att erbjuda och garantarer både fantastiska vyer samt turkosblått, rent vatten. Nedan följer ett urval av några av de bästa och mest populära stränderna på ön.

Kata Beach

Kata Beach är ett säkert kort och omtyckt av alla turister, men kanske särskilt av barnfamiljerna då den är långgrund och har gott om kiosker och restauranger där man kan njuta av glass och mat hela dagarna. Stranden känns lätt igen tack vare att den är kantad med rofyllt svajande palmer, och för den som inte bara vill plaska i det grunda vattnet är det en god idé att ta en promenad, då den vackra vita stranden och dess kringliggande berg bjuder på fantastiska fototillfällen.

Patong

Patong är en livlig partystad på Phukets västkust som är ett populärt område för unga festsugna turister från hela världen. Här finns även en över tre kilometer lång strand som bubblar av aktivitet både natt och dag. För den som gillar aktivt strandhäng och inte bara går till stranden för att bada är denna strand perfekt som förfest inför kvällens äventyr. Dock kan atmosfären vara väl högljudd och intensiv för barnfamiljen.

Bang Tao

För den som vill ta sig bort från turiststråken och uppleva lugn och avkoppling under sin semester är en dag på stranden Bang Tao ett måste under vistelsen på Phuket. Här kan du njuta av en av öns längsta stränder utan att trängas med mängder av skräniga turister. Anledningen är att denna sex kilometer långa strand inte har en större väg löpandes längs med den vilket gör vissa andra stränder mer lättillgängliga. Tar du dig till den nordligaste delen finner du ett strandområde som fortfarande är helt orört, utan stora hotellkomplex och solstolar.

Kamala

Kamalastranden är ett perfekt val för den som vill ha lite av allt under sin stranddag. Det finns gott om utrymme och lugnt badvänligt vatten för stor såväl som liten. Samtidigt kan man på den norra delen av stranden finna badsport och aktiviteter såsom snorkling. Var dock försiktig under monsunsäsongen, då vågorna kan bli farligt starka.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta