Railay Beach - Om Railay Beach i Thailand

I Thailands Krabiprovins så finner vi vackra Railay Beach som även ibland benämns som Rai Leh. Området ligger på Andamankusten och det är fullt av berg och klippor vilket gör att många som gillar klättring kommer hit. Man kan säga att Railay Beach är en halvö som består av fyra olika områden och dessa är Phra Nag, Ton Sai, samt Rai Leh öst och Rai Leh väst. I och med att den här halvön är fullkomligt isolerad från Thailands fastland så slipper man bilar och annat som skulle kunna störa känslan på plats. Hit åker man för en unik naturupplevelse och bästa tiden för ett besök är mellan november och maj då det inte regnar på dagarna.

Railey Beach, Thailand Thailand,  Railey Beach
 

Ta dig hit

För att komma fram till någon av orterna som finns runt om Railay Beach området så måste man åka båt. Först kan man givetvis flyga till Krabi eller Phuket för att sedan ta sig vidare med buss. Från Ao Lang så tar det inte mer än 10 minuter att nå området med en långsam longtail båt. Från Krabi så tar det omkring en halvtimme att komma fram. Man kan också resa hit med färjor som går från Ko Lanta, Phuket och Ko Phi Phi. Beroende på säsong så går dessa färjor med jämna mellanrum så det ska vara enkelt nog att spontant besluta sig för att upptäcka Railay Beachs magiska värld. Tänk på att klä dig rätt inför resan. När man åker från Ao Nang så kan det bli rena rama Robinson upplevelsen då man måste vada ut till båten för att komma iväg!

Railey Beach i Thailand Thailand,  Railey Beach
 

Stränder

Det finns som sagt flera olika områden som erbjuder olika attraktioner. Det som dock står som gemensam nämnare för alla platser är att de är lugna. Det är mest äventyrare, backpackers och familjer som väljer detta resmål så man slipper partylivet som annars är givet i populära turistorter. Här följer några av de populäraste stränderna och deras fördelar:

West Railay Beach

Denna strand kallas även för Sunset Beach och erbjuder komfortabla lyxhotell. Här finner du den “liggande indianklippan” som man ser riktigt tydligt då skymningen faller. Liksom namnet på stranden antyder så är detta en utmärkt plats för den som vill beskåda solnedgångar i Thailand att minnas för resten av livet. Stranden är vacker och erbjuder bra platser för sol och bad.

East Railay Beach

Det här är ett bra val för den som behöver lite billigare boende. Det finns gott om bungalows och alternativ som passar budgetresan. Här finns det flera trevliga restauranger och barer men stranden är inte lämplig för sol och bad.

Tonsai

Tonsai är platsen som de som vill klättra väljer. Samtidigt finns det här en mycket långgrund strand som kan passa familjer riktigt bra. Man får dock räkna med en längre vandring för att komma fram till den lilla byn, och boendet är mer i stil med de som kommer hit för att klättra, det vill säga lågbudgetalternativ som bungalows.

Phra Nang

En del hävdar att detta är Thailands vackraste strand. Sanden är vit och man kommer snabbt fram med båt från Ao Nang. Här kan man sitta och titta på de som klättrar på klipporna som finns alldeles vid stranden, man kan äta gott, kanske testa att hoppa från klippor eller bara ligga och slappa i det varma vattnet. I och med att man här slipper motorsporter på vattnet och på land så är miljön mycket ren och lugn.

Att se

Man kan njuta av vacker utsikt var man än befinner sig och det särskilt om man klättrar upp på berg och klippor. Det finns även spännande ställen som Phra Nang grottan som har en interiör som ger intrycket av att vara full av diamanter. Det finns förstås vilda djur men att försöka sig på att klappa aporna är inte att rekommendera eftersom de trots allt är vilda och kan bita till. Med en kajak så kan man ta sig ut på vattnet och se närmre på de häftiga klippformationerna som sticker upp titt som tätt. Man kan förstås också ge sig ut på utflykter med snorkling där man får se allt det underbara som gömmer sig under ytan.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta