Taxi i Thailand

Att resa med taxi i Thailand är en unik upplevelse och något som de flesta kommer att uppleva som väldigt annorlunda. Man kan åka i fordon som ser ut som en kombination av motorcykel och bil, vanliga bilar eller i limousin. Här följer en mindre guide om taxi och transport i Thailand så att du lättare kan välja ett alternativ som är säkert och kostnadseffektivt.

Tuk tuk - Taxi i Thailand Taxi i Thailand
 

Då du anländer

När du kommer fram till flygplatsen så kan ditt hotell skicka en bil. Den här bilen har då oftast hotellets logga och man kan till och med ordna med limousinhämtning om man känner för det. De bilar som hotellen ordnar brukar kosta lite mer än vanliga taxibilar, men de är mycket bekväma och ett säkert alternativ. För att du ska komma fram till rätt hotell så är det bra att ha en lapp med namnet på så att du inte riskerar att säga fel. När du väl börjar ta taxi lokalt så kan du alltid be hotellpersonal om att skriva ner dina destinationer på thai för de förare som kanske inte förstår engelska så bra.

Priser

Även om det ibland kan vara svårt att kommunicera om specifika adresser med taxiförare så har de stenhård koll på det där med priser. Se alltid till att du tar en taxi med taxameter eftersom detta leder till det bästa priset. Även om det inte är särskilt dyrt att åka taxi i Thailand så ska du inte låta dig luras av förare som vägrar att slå på taxametern för att istället kräva ett högre pris av dig. Hål utkik efter bilar med 2 färger samt en skylt på taket där det står taxameter. Oavsett vilken form av transport du väljer så ska du aldrig börja färden innan ni har kommit överens om ett pris eller att använda taxameter.

Song Thaew

Ett charmigt sätt att ta sig fram på är med hjälp av de så kallade Song Thaew fordonen. Dessa kan bäst beskrivas som en slags kombination mellan lastbil och buss. De har ett tak som skydd mot sol och regn men är annars öppna. På dagtid så fungerar Song Thaew som bussar men på kvällstid så omvandlas de till taxiservice och då kostar de även mer att åka med.

Tuk Tuk och motorcykeltaxi

Ett roligt sätt att åka taxi på är det som kallas för Tuk Tuk. Det här är en korsning mellan bil och motorcykel som är vanligt förekommande i Bangkok. Det kostar bara några kronor att åka men samtidigt så får man räkna med många stopp vid olika butiker. Det är inte föraren som behöver snabbhandla, det är du som förväntas shoppa! Om du gör det så får föraren av din Tuk Tuk kommission så det är klart att han kommer att stanna…

Motorcykeltaxi går snabbt och det är även ett billigt alternativ. Se till att du får låna hjälm och håll in knäna då du susar genom Bangkoks trånga gator! Man kan inte se på det där med trafiksäkerhet i Thailand som man ser på det i Sverige, men väljer man bara seriösa alternativt så är det säkert att åka taxi i Thailand.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta