Vägtrafik och Hyra bil i Thailand

Som svensk bilförare klarar man sig riktigt bra i Thailand. Den som vill hyra bil i Thailand bör dock tänka på att trafiken ser mycket annorlunda ut. Om man bara är förberedd på vänstertrafik, vägarna är nästan som Svensk standard men med hundar, lastbilar och motorcyklar som rör sig lite kors och tvärs över vägbanan, så ska det inte vara några problem att köra bil i Thailand. Faktum är att det kan bli en upplevelse som gör att man kommer mycket närmre landets puls och unika karaktär. Tänk dock på att välja rätt firma för uthyrningen!

Hyra bil i Thailand Bensinstation Thailand

 

Klicka på miniatyrbilder för förstoring

Kostnader för hyra bil i Thailand

Det bästa är att köpa bensinen på lokala tankstationer runt om i Thailand hellre än att köpa de flaskor som erbjuds längs vägkanten. Den som vill hyra bil Thailand ska också tänka på det där med försäkring. Hyr enbart från en firma som ordnar med detta så att du slipper problem om bilen skulle skadas på något sätt.

Trafikregler

I Thailand så kör man på vänster sida. Den som ska hyra bil Thailand kanske upplever detta som lite märkligt och särskilt när man ska göra en vänstersväng eller backa ut från en parkering. Ta det lugnt och vänj dig långsamt vid att köra på ”fel” sida av vägen så att du inte orsakar trafikkaos. Man kan parkera på de flesta platser om det inte finns markeringar med rött och svart eller svart och vitt. Det är onödigt att felparkera eftersom detta kostar både tid och pengar. Polisen kan nämligen låsa fast bilen med en boja och sedan gäller det att hitta rätt polis med nyckeln till den boja som sitter på bilen. Det låter lite som en skön humorserie men om det händer så är det inte så särskilt kul. Det går bra att svänga vänster vid rött ljus men bara om man har fri sikt över eventuell trafik i motsatt riktning.

Säkerhet i trafiken

För svenskar som vill hyra bil i Thailand så kanske trafiken till en början kan upplevas som lite farlig. Under regnperioden så uppstår det ofta hål i vägen och när hundar och motorcyklar korsar körbanan så kan man ju undra hur det hela ska gå, ta det lugnt och var uppmärksamma så kommer det gå bra. Om man åker med barn så kan man även se till att få barnstolar från den firma som hyr ut bilen.

Vi rekommenderar…

Det finns en massa lokala alternativ för uthyrning av bil i Thailand. En del av dessa är mycket ansvarsfulla medan andra är en ren chanstagning. Vi rekommenderar att man tar hjälp av hotell, resebyrå eller researrangör för att välja rätt firma. Dessutom så kan det vara bra att hyra bil från en större bil uthyrare vilka man kan lämna bilen på annan ort för att ta sig tillbaka på annat vis eller rentav resa hem via en annan stad.

Boka hyrbil med ThailandGuide24

ThailandGuide24 har ett samarbete med biluthyraren Rental Cars och priserna är konkurrenskraftiga och ger en utmärkt service, fullt försäkrade bilar och inga gömda extra avgifter mer än lagstadgad 7% moms. Det ingår leverans eller upphämtning till hotellet inom en radie av normallt 30 km från uthyrningskontoret, man kan också förboka bilen till ankomsten på flygplatsen. Hyrbilarna kan lämnas på olika orter i Thailand.

Klicka här! Kolla priser och tillgänglighet

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta