Bang Lut - Om Bang Lut i Thailand

Berättelsen om Bang Lut handlar om vattenfall, kilometer efter kilometer med sandstrand, drömska berg, och så en massa öar förstås. I denna provins så finns det mer än 150 öar och en massa intressant för turister att upptäcka. Bang Luts tysta stränder passar perfekt för den som vill ha en rofylld semester. Här tar man hand om själ och kropp, och det gärna i gott sällskap. Mellan oktober och februari så är vädret som behagligast, men man kan förstås åka vid andra tidpunkter om man kan tänka sig hetta och regn för att spara på respengarna.

Thailand, Bang Lut Bang Lut i Thailand
 

Sol och vatten

Om Bang Lut hade varit en svensk stad så hade det fått bli Uppsala. Lagom nära till shopping och storstadsliv men ändå så nära landet att man hör vinden viska bland trädtopparna. Nu är förstås trädtopparna i de flesta svenska städer fulla av regn och is då det är som bäst att åka till Thailand. Bang Luts stränder bjuder in till varma badkarsbad i kristallklart vatten, och när man ligger och slappnar av på den mjuka sanden så kan man få en professionell massage. Om man inte får nog av dykning och snorkling så kan man ta sig inåt land för att upptäcka vattnet i vattenfallen. In i djungeln kan man ta sig på en elefant, eller på en bambuflotte som sakta flyter fram längs vattendragen.

Boende och nöje

Den som vill ha nära till Bang Luts lugn ska se till att bo på plats. Det finns gott om hotellösningar men även lägenheter som man kan hyra. Man kan dock inte jämföra detta med andra turistorter eftersom platsen är mindre. Fördelen är att du kan få upplevelsen av att vara helt ensam på stranden men samtidigt så kommer du inte att få samma tillgång till shopping och nöje som på andra platser. Om det är viktigt med nöjesliv så kan man ganska snabbt ta sig till Khao Lak som bara ligger cirka 20 minuter bort. Phuket ligger två timmar bort och det är också via Phukets flygplats som man snabbast tar sig till Bang Luts vackra lugn. Phuket kan förstås erbjuda både restauranger och shopping för den som behöver lite mer variation.

I Khao Lak så får man även tillgång till shopping och restauranger. Det finns till och med en modern hamburgerrestaurang med ett stort gult M på taket, om man nu inte tycker att den thailändska maten är att föredra. Khao Laks marknad är också mycket populär för sitt stora utbud av varor till fördelaktiga priser. Patong är en annan ort som man når inom 2 timmar och som därmed är ett bra förslag till en dagsutflykt.

Thailand - Bang Lut Bang Lut - Thailand
 

När du inte badar

Här finns förstås mycket mer än bad och sol, och Bang Luts aktiviteter mäter sig fint med det som erbjuds på många andra turistorter. Inom nära avstånd så finns det två olika golfbanor med 18 hål och en golfbana med 36 hål nämligen Blue Canyon Country Club som utsetts till Asiens bästa golfbana vid flera tillfällen. Regionens djurliv är imponerande och det skyddas av de nationalparker som upprättas. Ta dig ut på elefantrygg och se på unika fågelarter. Det går till och med att övernatta i djungeln om man vill komma naturen riktigt nära.

Även om man har tillgång till det mesta på plats så är det viktigt att inse att man får åka minst 20 minuter bort för att få omväxling och fler intryck. Det här är enkelt ordnat men ändå viktigt att beakta om man till exempel åker med barnen. Om Bang Lut står längst upp på önskelistan så är det dock troligen för att platsen är så pass orörd och definitivt en makalös upplevelse för den som associerar höst och vintermånader med regn och blåst!

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta