Dykning i Ko Phangan

Dyk centers och butiker i Ko Phangan.


 

Det som lockar många till Thailand är förstås den unika undervattensmiljö som man finner utmed landets kuster. Ön Koh Phangan kan erbjuda en härlig semester där man kan syssla med dykning och snorkling. Den dykning och snorkling Koh Phangan har att erbjuda är i världsklass och det inte minst då man ser på de utbildningar som erbjuds. Om du vill ta ett dykarcertifikat så ska du passa på då du har tillgång till duktiga lärare och en härlig miljö att lära sig i. Den som redan kan dyka kan vidareutveckla sina kunskaper och även se till att familjemedlemmarna blir invigda i det paradis som finns alldeles under ytan.

Dyka på Koh Phangan

För att njuta av dykning på Koh Phangan så måste man inte planera så mycket i förväg. Det finns en massa information på plats om hur man kan ta sig till spännande dykplatser som Sailrock och vattnen omkring ön Koh Tao. Man kan skapa magnifika dagsutflykter genom att hyra en båt och planera in flera stopp. Med medhavd matsäck så blir det hela till ett äventyr där man kan glömma bort tid och rum. Man måste inte åka långt med båt för njuta av dykning på Koh Phangan. De lokala platserna för dykningar är också mycket vackra och väl värda att besöka. Detta särskilt om man har nybörjare i sitt sällskap som kan tänkas behöva börja på ett lugnt sätt.

Dykkurser

På ön så finns det flera dykskolor som gör dykning på Koh Phangan möjligt för alla. Man kan ta en intensivkurs och snabbt vara igång på djupare vatten. Även äldre barn kan vara med och lära sig grunderna vilket blir praktiskt om man vill ge sig ut och dyka som familj. Det är viktigt att man väljer en dykkurs med certifikat från PADI eller SSI så att man kan dyka i andra delar av världen med den utbildning som man har fått. Det finns också kurser för den som redan har grunderna men som vill lära sig mer och kanske ta sig längre ned i djupet. Det fina med dessa utbildningar är att de går att anpassa så att man inte upplever måsten och stress under sin semester.
 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta