Pattaya - Om Pattaya i Thailand

Under Vietnamkriget så var det mest amerikanska soldater som kände till hemligheten om Pattaya som viskades från öra till öra. Till slut så nådde informationen om en helt unik plats med sanslösa stränder hela vägen till resten av världen, och sedan 1960-talet så har Pattayas stränder blivit ett självklart val för turister som är ute efter ett hett nattliv i Thailand. Eftersom det här vackra området länge led av ett dåligt rykte så är det fortfarande många som tror att Pattayas resorter inte är lämpliga för barnfamiljer. Så är inte fallet. Numera så kan man räkna med att finna stränder och hotell som vänder sig till den som vill ha lugn och ro och en säker semester för familjen.

Pattaya, Thailand Thailand,  Pattaya
 

Stränder och boende

Det är fortfarande de vackra stränderna som står i centrum då man talar om Pattaya och det är inte svårt att förstå varför. Orten är indelad i tre olika områden, nämligen Södra, Centrala, och Norra Pattaya. Man har helt enkelt delat in huvudstranden i olika zoner för att enklare ge väganvisningar. Det finns egentligen bara två olika stränder och den största av dessa kallas helt enkelt för Pattaya Beach och ligger vid vägen med samma namn. Den andra stranden är bara en kilometer lång och heter Wong Prachan Beach. Denna strand finner i vi i den norra delen av strandsamhället och den är särskilt uppskattad bland de som vill bada i lugna och vackra vatten.

Om man rör sig en bit bort bortom Pattayas centrala områden så kommer man till Jomtien stranden som är valet för den som verkligen vill ha lugn och ro. Det tar omkring 10 minuter att ta sig hit från Pattayas centrum och platsen är utmärkt för barnfamiljer som behöver restauranger och butiker men som helst undviker för mycket fest under kvällstid. Tänk på att välja rätt typ av boende. Du har gott om hotell att välja bland, och beroende på budget så kan du få mer lyx eller enklare boendeförhållanden. Gemensamt för alla boendealternativ är dock att du kommer att få uppleva den thailändska gästfriheten som värmer hjärtat och gör att man mår riktigt bra.

Thailand - Pattaya Pattaya - Thailand
 

Aktiviteter

Det finns alltid något att göra när man kommer till Thailands vackra stränder. Under sommarmånaderna så är det regnsäsong men det finns de som väljer att åka hit under denna period för att det då är färre turister på plats. Högsäsongen är mellan november och december då klimatet är som behagligast. Från januari till maj så kan det bli riktigt varm men det kan ändå vara läge att åka för den som vill fly Sveriges snöslask.

Utbudet av aktiviteter är enormt och det beror förstås på att det här är en så populär turistdestination. Man kan ägna många sköna timmar vid stranden eller bege sig ut i vattnet för att simma, snorkla och dyka. Det finns gott om långgrunda platser för barnfamiljer att bara njuta av semesterdagarna. När man väl har tröttnat på det kristallklara vattnet så kan man bege sig på upptäcksfärd inåt land. Besök tempel som Buddha Hill som har den största buddhastatyn på orten. Många av templen ligger högt upp så att man får fin utsikt.

Det finns också gott om museum och gallerier för den som är ute efter stillsam underhållning. De yngre kan vara intresserade av att besöka djurparker och zoo där man får se ormar, krokodiler, och andra djur som man garanterat inte kommer att stöta på hemma i Blekinge. I området runt om Pattaya så finns det även särskilda parker där man kan lära sig mer om landets natur och arkitektur genom att bara promenera och beskåda utställningarna. Man kan även uppleva elefanter på nära håll i Pattaya Elephant Village. Här ges shower där man får se hur vilda elefanter fångas och man kan även rida på elefanter i djungeln.

Det fantastiska havet

Det som lockar många med Thailand är förstås det vackra landskap som finns under ytan. Du kan ge dig ut på dykturer, ta dykcertifikat och uppleva miljöer som du inte ens hade kunnat drömma om. Med barn kan man även besöka ett museum som heter Underwater World. Här behöver man vare sig dykarmask eller snorkel för att få se de fantastiska fiskarna eftersom det finns en 105 meter lång tunnel som går under de olika undervattenmiljöerna som har byggts upp. I närheten av Jomtien stranden så finns det en utmärkt plats för vindsurfing och man kan givetvis hyra vattenskotrar vid Pattaya stranden. Var dock noga med att hyra hel utrustning. Det kan bli problematiskt om du hyr ett fordon eller en bräda som redan är skadad eftersom du då kan antas ha orsakat skadan och därmed bli ombedd att betala för detta.

Dykturer till närliggande öar kan vara trevliga aktiviteter för både vänner och familj även om inte alla kan dyka. Ta kontakt med en lokal resebyrå och arrangera en utflykt där det ingår både bad, snorkling och dykning. Det finns egentligen inga gränser för vad man kan arrangera för det här området har allt och turistnäringen är så pass väl utvecklad att du alltid finner bra alternativ vad gäller priser och program. Man kan helt enkelt säga om Pattaya att det är orten som ger den ultimata thailandsemestern oavsett vad du är mest intresserad av.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta