Beacher Pattaya

En gång så var Pattaya synonymt med ett vilt partyliv men på senare år så har man förändrat platsen karaktär och numera så är Pattayas stränder mycket populära både bland thailändska och svenska turister. Det som gör att alla älskar stränderna i Pattaya är att de är så vackra, rena och mysiga att vistas på. Samtidigt så har man nära till storstaden Pattaya där det alltid är något på gång för den som har vilat ut på stranden och vill upptäcka mer av den thailändska kulturen och atmosfären.

Pattaya Beach

Längsmed stadens centrum så sträcker sig den strand som helt enkelt kallas för Pattaya Beach. Här har man direkt tillgång till restauranger, shopping och nattliv och därmed så blir platsen ganska full av folk som är badsugna eller som mest vill ha det skönt vid havet. Här kan man göra mer än solbada och det går bra att lära sig spännande sporter som skoteråkning, para-segling och givetvis att ge sig ut i vanliga båtar.

Jomtien Beach

Jomtien ligger också nära stadens centrum och är en av de berömdare stränderna i Pattaya. Om man vill så kan man promenera hit från centrum för att till sist nå den lugna och mysiga stranden. Hit kommer gärna barnfamiljer som vill ha det lugnt och säkert på stranden.

Pratumnak Hill

I området vid Pratumnak Hill så ligger det en mindre strand vid namn Pratumnak. Den här stranden ligger mellan Pattayas huvudstrand och Jomtien stranden. Här finner man många privata semesterbostäder som ligger alldeles vid havet.

Wong Prachan

Norrut så finner vi den lilla och lugna stranden Wong Prachan. Här kan man verkligen njuta av att simma och stranden passar väldigt bra för familjer som eftersöker säkra och mysiga bad.

Near Islands, Far Islands och Coral Islands

Utanför Pattayas kust så finns det en grupp med öar som lokalt kallas för Near Islands, Far Islands och Coral Islands. På dessa öar så finns det stränder som också kan räknas till Pattayas stränder. Man tar sig hit med motorbåt eller med färja. Här kan man verkligen njuta av att dyka och se unika undervattensmiljöer.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta