Bangkok - Om Bangkok i Thailand

Munkar i orangea tygstycken, trafik som slingrar sig fram, shopping i världsklass, dofter av kryddor och mat som man bara måste testa – vi är i Bangkok, Thailands huvudstad! Här bor det mer än 11 miljoner människor och man kan lätt känna sig som liten på jorden då man har kommit fram. Till denna stad kan man åka av så många olika skäl. En semester i Thailand kan ta avstamp i staden för att sedan fortsätta till öar med magiska stränder eller upp i bergen för vandring.

I den här staden så blandas gammalt och nytt på ett alldeles fantastiskt sätt. Du kommer att kunna besöka tempel och historiska platser och samtidigt njuta av den moderna infrastrukturen. Thailändare kallar sin huvudstad för Krung Thep och sedan staden utsågs till huvudstad av Siam 1782 så har den blivit ett centrum på alla sätt och vis. För att verkligen upptäcka staden så bör man ha några dagar på sig och även se till att få fatt i kartor så att man hittar till de områden som verkar mest intressanta att besöka.

Bangkok in Thailand Wet market in Thailand
 

Populära områden i Bangkok

Det finns otroligt många spännande platser i Bangkok och den som utforskar staden kommer att upptäcka egna favoriter. Här är några populära områden som turister gärna besöker i Thailands största stad.

Siam Square

Siam Square ligger i området som omger Sukhumvit och Phloen Chit Road och här finns det en massa hotell och gallerior. I skytrain stationen så finns det ett shopping center med namnet MBK. Det här är ett mycket stort köpcentrum där man kan fynda så den som gillar shopping får inte missa ett besök.

Sukhumvit Road

Här finner du många trevliga hotell som används av turister och även av lokalbefolkning. Hotellen får sällskap av nattklubbar och restauranger och nattlivet kännetecknas som mindre seriöst och då särskilt vid platser som Soi Cowboy och Nana Entertainment Plaza.

Silom

På dagtid så är detta ett finansiellt centrum som inte vänder sig till turister. Då det blir mörkt så omvandlas platsen dock till ett ökänt barområde vid namn Patpong.

Rattanakosin

Det här är ett område som ligger mellan floden och centrum. Det kallas även för Old Bangkok och bjuder på sevärdheter som Wat Pho och Grand Palace

Khao San Road

I norra Rattanakosin så finner vi en plats som backpackers älskar. Här är det billigt att leva och därför så är Khao San Road ett utmärkt val för den som reser på en mindre budget.

Yaowarat och Phahurat Road

Yaowarat är Chinatown och Phahurat är den indiska delen av staden. Här finns det en massa tempel och speciella heliga platser att upptäcka. Dessutom kan man njuta av gatumarknader som Sampeng.

Dusit

Dusit ses som ett politiskt centrum som är byggt i europeisk stil. Här finns många politiska institutioner. Det är även adressen för landets monarki. Besök Breezy palatset och spatsera i de lummiga trädgårdarna för en unik upplevelse i staden.

Thonburi

I Bangkok kan man även ta sig runt med kanalbåtar och vid den västra stranden av Chao Praya floden så ligger Thonburi. Här kan man besöka museum, se tempel och även uppleva en så kallad flytande marknad.

Pratunam

En gigantisk klädmarknad med många modebutiker där man kan köpa enstaka plagg och även stora partier. Upplev Phantip Plaza och Platinum som är en mycket stor byggnad som rymmer tusentals butiker. Hit kommer man såklart för att shoppa kläder och om man vill så kan man bo på famösa Baiyoke Tower II hotell.

Phahonyothin

Det här är ett område i den norra delen av staden som ses som en stor förort. Här finns Chatuchak Weekend marknaden där man kan köpa precis allt. Den här marknaden kallas även för je je marknaden.

Ratchadaphisek

Hit kan man åka tunnelbana och området bjuder på underhållning för lokalbefolkningen. Här kan du alltså festa ihop med äkta Bangkokbor.

Ramkhamhaeng

I det stora bostadsområdet så finns det spännande platser att besöka. Besök en nöjespark som Safari World eller shoppa loss i ett lokalt shoppingcentrum. I områdena Hua Mak och Bang Kapi så vistas det många studenter från de olika universiteten.

Thailand, Bangkok bbk in Thailand
 

Restauranger och nattliv

När man besöker den här fantastiska staden så är det klart att man måste testa den goda maten och även njuta av det unika nattlivet. Bangkoks restauranger anses vara bland de bästa i världen och man finner mat från världens alla kök. Visst kan det vara intressant med italiensk, rysk eller spansk mat, men om du är i Thailand så får du inte missa det klassiska thailändska köket med färska råvaror. Under nattetid är staden mycket annorlunda och det kan vara smart att söka upp en guide som kan visa vilka nattklubbar som är värda ett besök. Här är det fest natten lång och bland nattklubbarna så kan du finna musikställen där man spelar allt från jazz till techno. Det händer också att kända artister uppträder, så ta reda på vad som händer då du är i staden.

Den som besöker denna stad har så mycket att se fram emot. Här finns det underhållning för stora och små och man kan shoppa allt till riktigt bra priser. Den som åker till Thailand för en solsemester kan lägga resan så att det blir en natt eller två i Bangkok eftersom staden är så unik och speciell att man knappast vill missa ett besök.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta