Phuket - Om Phuket i Thailand

En mycket populär ö belägen i södra Thailand är Phuket som bland svenskar blivit känd som rena rama paradisön. Berättelser om Phuket sträcker sig långt tillbaka i tiden eftersom denna ö historiskt sett har fungerat som ett slags handelscentrum. Idag är det mest turister som handlar varor och tjänster på platsen, men man kan fortfarande uppleva känslan av internationell kommers då man beger sig till större centrum. Dessutom så är historiens vingslag fullt märkbara då man kan se väl bevarade platser från den tiden då systrarna Chan och Muk försvarade ön och fick hjältestatus.

Phuket, Thailand Thailand,  Phuket
 

En populär destination

Det finns mycket intressant att lära sig om Phuket, och man kan verkligen förbereda sin resa genom att läsa mer online eller låna böcker på biblioteket. En resa till denna ö är både kulturell och avslappnande och det är därför som destinationen passar så väl för olika åldrar och bakgrunder. Det är viktigt att välja boende utefter de behov man har av att få uppleva naturen i fred. Trots att så många årligen åker till denna thailändska ö så finns det stränder som är så gott som orörda vilket är en mäktig upplevelse. Om man väljer att åka under de månader då färre turister söker sig till Thailand så kan man verkligen få känslan av att man är ensam i paradiset.

Det finns faktiskt en flygplats på ön som heter Phuket International Airport. Det här är bra med tanke på att det är mer än 800 km till Bangkok. Man kan välja att flyga från Bangkoks flygplats direkt till ön, eller till närliggande flygplatser för att sedan resa den sista biten med bil eller buss. Omvänt sett så betyder detta även att det är enkelt att inkludera Phukets stränder som en del av en resa där man besöker flera orter och utflyktsmål. För en billig resa så kan man välja buss och det finns busslinjer från Thailands alla hörn. En del väljer att hyra egen bil och gör man detta så måste man vara noga insatt i de regler som gäller så att man kör på ett säkert sätt.

Phuket i Thailand Thailand,  Phuket
 

Stränder i fokus

Det är förstås Phukets stränder som står i fokus för de allra flesta som väljer att åka hit. Här följer några av de populäraste alternativen och deras speciella egenskaper:

Bang Tao Bay

För lyxboende så ska man satsa på Bang Tao Bay stranden. Här har man byggt upp gigantiska hotellområden där allt som du kan tänkas behöva finns inom gångavstånd. Några av de populäraste anläggningar i detta område är Sheraton Grande och Banyan Tree. Den som gillar golf kan också njuta av speciella resepaket där Laguna Phuket Golf Club ingår och erbjuder hur mycket spel som helst. Stranden är förstås vacker och mycket behaglig att vistas vid.

Patong

Patong Beach är kanske en av Thailands kändaste stränder. Här är det underhållning av högsta klass som gäller. Nattlivet är superbt och det finns gott om restauranger som erbjuder mat från världens alla kök. Stranden är ganska kort så man går snabbt från plats till plats. En del väljer att komma på besök för en utekväll medan andra inte får nog av Patong ens efter två veckors festande vid stranden.

Kata och Karon

Om man vill ha det lite lugnare än på Patong stranden så kan man välja Kata eller Karon som ligger cirka en halvtimme från Patongs centrum. Här är det lite mer ensligt men man kan fortfarande ägna sig åt shopping samt dricka och äta gott utan att lämna orterna.

Kamala

Det här är en stor strand som inte drar till sig de vanliga turisterna. Hit har istället folk som pensionerat sig och som vill bo i Thailand på ålderns höst kommit. Det här gör att stranden är ganska öde och om det känns som ett lockande prospekt så kan detta bli det bästa valet för dig. Stranden är oerhört vacker och om du vill uppleva lite nattliv så ligger Patong inom 25 minuter med bil så det är enkelt ordnat.

Att göra på ön

Det finns så otroligt mycket att göra på denna ö och det kan var klokt att välja strand utefter de intressen man har så att man slipper ägna mycket tid åt långa resor. Åker man med barn så kan safari vara en riktigt bra idé. Man kan ägna hela dagen till detta eller låta morgonens timmar gå åt att upptäcka ovanliga djur för att sedan slappa på stranden på eftermiddagen. Det finns en särskild safaridagsutflykt där man även får ge sig ut i spåret med elefanter och testa att paddla. Besök en lokal resebyrå för att boka det äventyr som passar allra bäst.

Man kan också ge sig ut på vattnet för att dyka, åka lyxbåt, hyra longtail båt, eller fiska. Skulle man vilja lära sig hur man tillreder fisken på äkta thailändskt vis så kan man ta en matlagningskurs och lära sig de lokala knepen. Det finns även gott om sportaktiviteter på land. Du kan rida, åka gokart eller ATW, spela golf och se på Thaiboxning. Om du blir öm i kroppen bara av att se på boxningen så bör du snabbt boka in ett besök på ett lokalt Spa där du får massage och andra sköna kroppsbehandlingar.

Ön har även gott om tempel som förtjänar ett besök. Utsikten från golfbanorna är minst lika inspirerande och här kan du faktiskt räkna med banor av högsta klass. Den som berättar om Phuket efter att ha varit där, har bara en massa spännande historier om solsken och äventyr att dela med sig av!

Boka rätt boende

Boende på ön kan variera beroende på den strand som du väljer. Det är viktigt att du tänker på att platser som Patong kan innebära högre ljudnivåer under kvällar och nätter än det som gäller vid stränder som är mer ödsliga. Åker man med familj så ska man även tänka på det där med komforten. Oavsett om du väljer lyxhotell eller vanlig resort så kan du räkna med gästvänlighet som känns ända in i hjärtat. Monsunsäsongen pågår mellan juni och oktober så om du finner riktigt fina priser under denna månad så vet du varför. Det finns mycket att säga om Phuket, men bästa sättet att lära sig mer om den magiska ön är förstås att åka dit själv.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta