Aktiviteter in Ko Phangan

Ko Phangan saker att göra - Sevärdheter - Aktiviteter - Museum - Sporter - Turer - Mer...


Du kommer snabbt att inse att du inte kommer att hinna med alla aktiviteter och sevärdheter Koh Phangan erbjuder under en kortare semester. Det gör inget för det du får tid till är upplevelser som du sedan bär med dig som minnen för resten av livet. Rid på elefant, paddla kajak, ta dykcertifikat eller lär dig att laga thailändsk mat – detta är bara ett axplock av alla häftiga aktiviteter på Koh Phangan som du och din familj kan vara med om. Läs vidare och anteckna så att du vet vad du ska hålla utkik efter då du kommer fram…

 

 

Spännande upplevelser på vattnet

Man kan ge sig ut på spännande båtturer för att nå områden där man kan dyka och snorkla eller för att få njuta av den vackra omgivningen. Om man vill fiska så ska man boka fisketurer där napp kan innebära fiskar som barracuda. Ett annat sätt att bege sig ut på vattnet är genom att paddla kajak eller kanot. Det är bara att hyra och paddla ut för att få ett nytt perspektiv av ön. Man kan även ge sig på kiteboardning eller wakeboardning om man vill åka snabbt på vattnet. De företag som erbjuder dessa sporter har duktiga instruktörer som hjälper dig utifrån dina individuella förutsättningar. 

Sport och fitness

En semester till Thailand betyder inte att du struntar i all träning. Faktum är att du kan få en unik upplevelse av sport och fitness på Koh Phangan. Här finns det gym, kickboxningskurser, och yoga. Du kan vara med som nybörjare eller utvidga de kunskaper du har hemifrån. Av alla sportiga aktiviteter Koh Phangan har att erbjuda så måste mountainbike vara något av det roligaste. Du ger dig ut för att cykla i paradiset. Det går att hyra cyklar på flera platser på ön, och man kan även låna hjälm för att skydda huvudsaken. Den som gillar bollsport kan ta del av beachvolley som arrangeras på stranden. Om paintball är en sport kan diskuteras, men det är klart att man bränner de där drinkarna från kvällen innan då man ger sig in i denna färgsprakande lek!

Vatten sporter och snorkling

Många av de sevärdheter Koh Phangan kan erbjuda finns förstås under vattenytan och hit når man med dykning eller snorkling. Här är vattnet mycket klart vilket ger en fantastisk sikt. Du måste inte komma inom en meters avstånd från hajen för att se den! Om dykningen är viktig så kan man även besöka närliggande Koh Tao som anses vara ett paradis för dykare. Vid Sail Rock som ligger norr om ön så kan man få syn på barracuda och valhaj. För den som ännu inte har ett dykcertifikat så finns det kurser som ges av olika dykcenter. Dessa kurser leder till internationella dykcertifikat, och när man är klar med sin utbildning så får man en större frihet till att uppleva undervattensvärlden.

För att snorkla så krävs det inga certifikat. Snorkling är ett gott alternativ då man vill ta med sig barn och upptäcka de vackra korallreven som finns närmre stränderna. Norr om Mae Had Beach så finns ön Koh Ma där det råder perfekta omständigheter för snorkling.

 

Fler tips

För fler tips på aktiviteter på Koh Phangan så kan du alltid fråga lokalt vad som är på gång för den period då du kommer att finnas på plats. Det kanske är dags för en unik strandfest eller ett annat evenemang som du kan ta del av. Den som alltid har drömt om att rida på elefant kan göra detta med Koh Phangan Elephant Trekking. Det finns flera olika elefantvandringar och dessa tar dig ut i djungelmiljöer på ett mycket spännande vis. Om du tycker om den thailänska maten så kan du lära dig hur den tillagas med hjälp av Koh Phangan Cookery School. Oavsett om du tar en dags kurs eller satsar på en hel vecka så kan du vara säker på att detta är en av de aktiviteter på Koh Phangan som stimulerar alla sinnen!
 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta