Restauranger in Ko Phangan

Restauranger • Kaffe • Barer • Pubar


Till Thailand åker man för att ge kropp och själ en chans att komma igen. När man väljer en mindre ort som Koh Phangan så ska man passa på att njuta av det traditionella thailändska köket. Visst kan man ha en favorit restaurang där hemma som lagar ljuvliga thailändska rätter, men det finns inget som slår restauranger på Koh Phangan där ingredienser och råvaror är färska och autentiska. Den som inte är så sugen på den klassiska thailändska maten kan givetvis äta annat eftersom de restauranger Koh Phangan kan erbjuda även tillagar mat från andra länder och kulturer.

Vad kan man äta och dricka?

Med närhet till havet så är det naturligt att man använder sig en hel del av ingredienser som kommer direkt från vattnet. Du kan äta fantastiska fisk- och skaldjursrätter på restauranger på Koh Phangan och dessa kan vara thailändska eller inspirerade av recept från Medelhavet. Har man barn med sig eller vuxna med smaklökar som aldrig kunnat hantera mat med för mycket smak så kan man givetvis finna enklare rätter som pasta och pizza. Ett gott råd är att våga testa nya maträtter. Är man osäker på vad man ska beställa så kan man alltid få ett bra råd i restaurangen. Liksom på andra håll så är det ju alltid vissa maträtter som tillagas samma dag i större mängder så fråga vad som rekommenderas för att få en riktigt färsk och smakfull matupplevelse.

Thailand är känt för goda öler som Singah och Chang, och det är klart att du ska dricka dessa på plats. Se till att du får kall öl, men var lite försiktig då du beställer rött vin. Det händer ofta att man per automatik placerar rödvin i kylen vilket för en vinkännare är en mycket märklig sak. Ett gott tips är att satsa på vitt vin som förövrigt passar mycket väl med många av de skaldjurs- och fiskrätter som serveras.

Var kan man äta?

Det är en alldeles unik upplevelse att äta på restaurang på en paradisö i Thailand. I många fall så ställs bord och stolar ut direkt på stranden och så kan man sitta där vid vågornas skvalp och njuta av den ljumma kvällsbrisen. Man kommer förstås att finna många restauranger i städerna Thongsala och Had Rin, men lokalt finner man också goda alternativ som passar bra då man inte vill bege sig långt från sitt hotell.

Fräsch mat när den är som bäst

I Thongsala så finns det en mycket trevlig matmarknad med färska rätter. Här kan du äta kyckling och ris samt andra spännande kulinariska specialiteter. Många gillar även att besöka Koh Phangan Island för att få fatt i unika livsmedel. Maten är mycket prisvärd och alltid fräsch. Man kan med glädje besöka många av de olika restauranger Koh Phangan har att erbjuda för att välja ut några favoriter som man sedan återkommer till så ofta som man bara kan.
 

Fler Restauranger i Koh Phangan

Restaurang & Bar Mayom Kitchen
Baan Tai ,Koh Phangan

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta