Vädret i Thailand

Nu i Bangkok, Thailand
Väder station Bangkok, Thailand
25.97  °C
 
Lätt Regn

Vind styrka: 14.62 km/h
Luftfuktighet: 87%

Källa: OpenWeatherMap
tor 30.98°
25.32°
19.33 km/h 
(SV)
Lätt Regn
fre 27.42°
26.23°
15.44 km/h 
(SSV)
Lätt Regn
lör 31.33°
26.06°
16.74 km/h 
(SSV)
Lätt Regn
sön 30.26°
26.95°
14.00 km/h 
(VSV)
Mulet
mån 31.60°
26.51°
12.31 km/h 
(SV)
Något Regn
tis 29.92°
25.83°
14.72 km/h 
(V)
Lätt Regn

 

När man ska boka en resa till Thailand så måste man tänka på det där med vädret. Även om det vädret Thailand blivit så uppskattad för är behagligt under större delen av året så finns det perioder då man kanske upplever att det blir för regnigt. Det hela beror ju lite på vad man förväntar sig av sin Thailandssemester. Den som kommit för att njuta av sol och varma bad bör inte satsa på regnsäsongen, medan den som vill spara pengar på resan kan dra nytta av att hotellen är billigare då regnskurarna drar in över landet ändå kan få en fantastisk semester.

Thailand klimatet kan bäst beskrivas som varmt och fuktigt klimat under större delen av året. Norr om Bangkok har Thailand tre årstider och medan den södra regionen av Thailand bara har två.

 

Norra Thailand

I Norra Thailand är årstiderna lite tydligare. Vädret mellan November och Maj är till största delen torr, men perioden bryts upp i två delar Nov-Feb och Mars-Maj. Den senare av dessa två perioder har högre temperaturer även om den nordöstra monsunen inte direkt påverkar norra delen av Thailand, Men orsakar lite kyliga vindar mellan November och Februari.

Andra delen av Thailandssäsongen i norr är från Maj till November och påverkas av den Sydvästra monsunen, Vilket bidrar till större nederbörd i norr.

 

Södra Thailand

Thailands Södra region har egentligen bara två årstider torr eller regn perioden. Säsongerna är inte desamma för östra och västra kusten, på västkusten med sitt Andaman hav ligger Phuket, Krabi och Phi Phi att nämna några orter som har mer nederbörd och ofta kraftiga stormar mellan April och Oktober, medan på östkusten med havet Gulf of Thailand ligger öarna Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao har mest regn mellan Oktober och December.

Under regn perioden i Thailand är oftast nederbörden intensiv under en kortare tid, vilket gör en semester möjlig även under regn perioden. Turister finns året om skiljer bara lite i antal under dom olika årstiderna och destinationerna.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta