Dykning på Ko Samui

Dyk centers och butiker i Ko Samui.


 

Det finns så mycket att upptäcka på Koh Samui, och om man tycker att det som finns på torra land är rena rama paradiset så blir det som finns under vattnet en fantastisk överraskning. Det är många som upptäcker dykning Koh Samui först då de inser möjligheten med att ta dykcertifikat på plats. För snorkling Koh Samui så måste man inte ta något certifikat, men man ska förstås vara noga med att snorkla på säkra platser och tillsammans med andra.

Dykning

Det finns huvudsakligen två utflyktsmål för dykning Koh Samui och dessa är Sailrock och Koh Tao. Man når båda platser med motorbåt. Sailrock erbjuder ett rikt djurliv med arter som Batfish, Barakuda, och även valhajar. Till Koh Tao så får man räkna med 1,5 timmes båttur, men när man väl har kommit fram så finns det flera olika ställen att dyka på som till exempel Chumpon Pinnacle, Whiterock och Twinns.

Dykcertifikat

Man kan ta dykcertifikat på Koh Samui och det här är verkligen en god idé om man alltid har drömt om att lära sig att dyka. Utbildningarna som erbjuds på ön pågår nämligen i mycket små grupper. I dessa kan man på snabb tid ta sitt certifikat och känna sig säker i vattnet och med utrustningen. När man vill pyssla med dykning Koh Samui så ska man dock vara noggrann med att man använder sig av kurser och utrustning från företag och butiker som har PADI eller SSI certifikat. Det är också viktigt att man dyker med försäkring.

Dykturer

Ett fint sätt att njuta av dykning i Thailand är förstås att bege sig ut på dykturer i sällskap med andra. Det finns flera arrangörer och man kan lätt hitta lämpliga turer via dykcentrum eller genom att fråga på sitt hotell. Det är viktigt att tänka på att ta med sig skydd mot sol och ombyte om man skulle vilja vila en stund under turens gång.
 

Fler Dykcenter i Koh Samui

Dyk Center Scuba Birds
Bophut ,Koh Samui

Dyk Center Silent Divers
Chaweng ,Koh Samui

Dyk Center The Dive Academy
Bophut ,Koh Samui

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta