Nattliv Koh Samui

En resa till Thailand innebär annorlunda och roliga aktiviteter både dag och natt. När solen har gått ned och stjärnorna tindrar på himlen så är det dags för det nattliv Koh Samui har att erbjuda. Efter en skön dag på stranden och någon timmes vila på hotellet så kan man ge sig ut för att uppleva ett nöjesliv som passar för stora och små. Hur varierad underhållningen är beror förstås var på ön man befinner sig. Chaweng är centralorten och här finner man även det bästa utbudet av nattliv. Andra orter och byar kanske har mindre att erbjuda men tråkigt blir det aldrig. Dessutom så tar man sig lätt mellan de olika platserna på ön med hjälp av buss, taxi eller hyrbil.

Chaweng

Eftersom Chaweng är den plats som erbjuder det bästa nattliv Koh Samui har att erbjuda så måste vi förstås börja här. Detta är den by som drar till sig flest turister vilket givetvis leder till att det finns en massa att göra även under kvällstid. Barer och klubbar måste enligt lag stänga vid 02.00, men om man till exempel väljer ett ställe som Soi Green Mango i centrala Chaweng så kan man njuta av musiken och pulsen lite längre. Det är just de centrala delarna av Chaweng som erbjuder lite högre tempo och volym, men det finns givetvis gott om barer och restauranger där man kan inta ett gott glas vin i lugn och ro.

Man behöver inte oroa sig för att det skulle bli för stökigt med det nattliv som Chaweng erbjuder. Det är sällan som det blir bråk eller någon störs av musik på hög volym. Det finns gott om klubbar som ger shower i stil med svenska After Dark. Dessa passar för hela familjen eftersom det inte förekommer nakenhet eller andra inslag som skulle vara olämpliga för barn. Dessa shower har inget inträde men mat och dryck kostar lite mer än på vanliga restauranger. Byn har även en thaiboxnings-stadium där man några gånger i veckan för en mindre peng kan se på lokala tävlingar.

Glöm inte bort stranden och möjligheten att njuta av mat och dryck direkt på sanden. De olika barerna och restaurangerna som ligger vid strandkanten har för vana att ta ut bord och stolar så att man kan sitta vi vattnet och njuta av den rena luften, månskenet och gott sällskap. Man kan även finna ställen där kuddar har lagts ut så att man kan sitta och ligga på ett mycket avslappnat sätt. Smart om man har små barn med sig som är lite trötta efter en lång dag i solen.

Lamai

I Lamai kan man uppleva lördag hela veckan och trots att orten inte är lika stor som Chaweng så är den en viktig plats för den som vill uppleva det nattliv Koh Samui är så känt för. Här finner man trevliga restauranger, diskotek och barer med samma kvalitet som de som finns i Chaweng.

I Lamai finns det också stadium för thaiboxning och här kan man varje lördag se på matcher där killar och tjejer boxas. Inträdet är gratis men det förväntas förstås att man köper dryck och något att äta då man ser på boxningen. Detta är verkligen en upplevelse som kan rekommenderas och vill man få bästa platserna så ska man komma omkring 21.30.

Lamai har också mysiga strandrestauranger där man kan äta en god middag och bara njuta av semestern. Är man vinkännare så ska man dock tänka på att många barer och restauranger serverar både rött och vitt vin direkt ur kylen. Det är kanske smartast att satsa på vitt vin eller en härlig drink som gör att man verkligen upplever att man är på semester.

Meanam, Bobhut, Bangrak och Nathon

Dessa är mindre orter på Koh Samui och de erbjuder ett nattliv som kan anses vara lite lugnare än det som finns i Chaweng och Lamai. Det är klart att man kan finna en trevlig bar men man ska inte förvänta sig en massa shower och thaiboxning varje lördag eftersom dessa byar är så pass små. För den som vill komma bort från allt vad disko och nattliv heter så är en nattpromenad längs stranden i dessa byar en alldeles förträfflig upplevelse.

För många så är det smart att bo i Meanam, Bobhur eller Nathon för lugnets skull. När man känner för disco och show så tar man sig enkelt till de större byarna för en helkväll med utmärkt mat och underhållning. Det är just denna flexibilitet som gör att det nattliv Koh Samui erbjuder passar för alla, och för att hitta rätt så kan man alltid be om råd av personalen på det hotell som man bor på.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta