Shopping på Koh Samui

Shopping i Thailand är ett äventyr. Man kan finna unika varor och produkter samtidigt som världens märken finns till rimliga priser. Vill man handla riktigt billigt så kan man uppsöka speciella marknader och butiker som håller en lågprislinje men det är viktigt att man tänker på att undersöka att man verkligen får en originalprodukt om detta är vad säljaren påstår. Framförallt så ska man se till att njuta av den shopping Koh Samui erbjuder, och ta sig tid till att upptäcka allt från nattmarknader till varuhus.

Den som gillar att pruta kommer verkligen att njuta av shopping Koh Samui där man alltid kan diskutera omkring priser. Detta är helt normalt i Thailand och en del av traditionen så man behöver inte känna sig löjlig för att man vill förhandla fram ett ännu billigare pris.

Kläder

Åk med tom resväska och se fram emot att fylla den med den shopping Koh Samui presenterar! Det härliga vädret kräver en viss typ av kläder och det är rent slöseri att köpa dessa hemma i Sverige. I butiker i de olika byarna på Koh Samui så finner du olika stilar och material, och detta är kläder som man sedan med glädje kan använda under varma sommardagar i Sverige. Den stora skillnaden ligger förstås i priset på kläderna. Även om du satsar på märkeskläder så kommer du att de är billigare i Thailand än hemma i Sverige så det är helt klart en god idé att spara inköpen av kläder till semestern på Koh Samui.

Om man vill få helt unika kläder så går det även att beställa dessa från en lokal skräddare eller sömmerska. Det finns ju otroligt vackra tyger i Thailand och det går bra att ta med sig ett exempel på det klädesplagg som man vill ha till sömmerskan som sen syr upp en kopia med det tyg som man har valt.

Elektronik och prylar

Man kan även finna moderna apparater och prylar i Thailändska butiker. Skulle glasögonen gå sönder under semestern på Koh Samui så behöver du inte tejpa. Det finns moderna optikbutiker med mycket vettiga priser och snygga bågar. Man kan givetvis handla elektroniska produkter, men kontrollera att du får de märken som du betalar för och att strömkabeln är kompatibel med det som gäller i Sverige. Vill man lämna dyrbar elektronik hemma så kan man köpa billiga varianter i Thailand som man inte är rädd för att förlora på plats. Ett bra exempel kan vara att skaffa en billig MP3 spelare på plats, ladda över ljudböckerna från telefonen som man lämnar i kassaskåpet på hotellrummet för att inte känna någon stress om att förlora värdesaker på stranden.

Det är ganska vanligt med kopior av märkesvaror i Thailand. Detta behöver alls inte vara något negativt eftersom kopiorna många gånger håller samma höga kvalitet. Det gäller dock att vara medveten om att ett mycket lågt pris kan bero på att man inte köper originalprodukten och därmed inte heller har rätt till någon särskild garanti om saken inte skulle hålla måttet.

Mat och dryck

Den som väljer att hyra lägenhet, hus eller villa i Thailand kommer att få behov av matshopping. Man kan alltid handla färskvaror på marknader, men liksom i Sverige så finns det vanliga livsmedelbutiker som tillhör kedjor. Big C är ett varuhus som ligger cirka 1 kilometer från Tesco där man kan handla fräsch mat. Nära detta varuhus ligger Makro som egentligen är till för restauranger och hotell som gör större inköp. Man kan handla på Makro som privatperson och detta är ett bra alternativ då man eftersöker kött och andra matvaror som håller hög kvalitet. Andra butikskedjor med mat och dryck är 7/11 och Family Mart. Man måste dock komma ihåg att det inte är lagligt att sälja alkohol mellan 14.00–17.00. Om man vill ha Thailändsk öl till kvällen så måste man ta hand om sin matshopping under rätt tidpunkt.

Priser

Vad gäller priser så kan man säga att det mesta är billigare än i Sverige. Även om du väljer att shoppa i moderna varuhus för att njuta av luftkonditionering och ett stort utbud så är det billigt. När man ser hur låga priserna är på barnkläder, elektronik och mat så kanske man inte bryr sig om att pruta och det må väl vara hänt. Huvudsaken är ju att man njuter av shopping Koh Samui, och att man får fatt i saker som är användbara både under semestern och hemma i Sverirge.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta