Ko Chang - Allt om Ko Chang i Thailand

Ko Chang är på väg att bli en av de större turistorterna i östra Thailand. Det här är en otroligt vacker ö med kritvita stränder som fortfarande erbjuder en autentisk miljö där man inte behöver trängas med en massa nyfikna turister. Med tanke på detta så är det verkligen läge att åka till ön nu, innan den har upptäckts av resten av världen. På plats kan man snorkla, dyka, simma, djungelvandra och upptäcka djur, och vistas i natur som är exotisk.

Här finns det även en marin park med omkring 40 öar. Platsen upptäcktes redan av backpackers under 1970-talet men det har tagit lång tid för Koh Chang att utvecklas till en turistort med hotell och resorter. Området passar väl för olika typer av resenärer eftersom det finns så mycket att se och göra. Långgrunda stränder är också idealiska för barnfamiljer som vill ha en säker och bekväm miljö.

Thailand, Koh Chang Koh Chang in Thailand
 

Resa och boende

Det är ganska vanligt att man reser till denna ö via Trat provinsens huvudstad Trat i sydöstra Thailand. Denna provins ligger på gränsen till Kambodja. Från Trat så kan man ta sig med buss och färja till ön och det här är ett ganska smidigt sätt att komma fram. Det går även minibussar från Trats flygplats direkt till hotellen på ön. De här resorna kostar några hundra baht per person och ännu mer om man även ska betala för färjan. Om man vill åka från Bangkok så kan man flyga med Bangkok Airways som flyger två gånger per dag. Från Bangkok så är det billigast att åka med buss till Laem Ngop där färjan till ön går. Resan tar omkring 5 timmar och det finns två avgångar på morgonen. Det går alltid att arrangera resor med minibuss mellan olika platser i Thailand och detta kan du göra med hjälp av en lokal resebyrå.

Boendet på ön är mycket varierat. Du kan bo på lyxhotell, budgethotell eller i bungalow vid stranden. Det finns gott om budgetalternativ för den som vill bo billigt. Ju längre bort från hamnen som du kan tänka dig att bo, ju billigare blir det. Det brukar finnas gott om plats men under helger så bokas de bästa och billigaste alternativen snabbt. Du behöver dock inte frukta att stå utan boende om du anländer utan att först ha bokat en sovplats.

Stränder

Eftersom detta är en ganska stor ö så finns det gott om olika stränder. De flesta bor vid den västra sidan av ön men man kan givetvis ge sig ut på upptäcksfärd till andra delar. Om du vill ha fest och hålligång så ska du satsa på Hat Tha Nam som även kalls för Lonely Beach. Detta är alls ingen öde strand. Här hålls det fester på nattetid med musik som spelar fram till morgontimmarna. Detta är alltså inte valet om du kommit för att vila och njuta av havets stilla brus. Bailan Beach är en stenig strand som ligger på den södra delen av ön. Stranden är härligt sandig men den är mest till för de som bor på resorten som finns på plats. Bang Bao Bay finns också på den södra sidan av ön och här har du tillgång till dykcentrum, skaldjursrestauranger och lokala alternativ till boende. Om du vill upptäcka en mycket naturlig strand så ska du uppsöka Tan Mayom Beach. Här finns det inte mycket boende men stranden är fantastisk.

Thailand, Koh Chang Koh Chang in Thailand
 

Restauranger och Barer

Restaurangerna på ön erbjuder det thailändska köket samt mat från världens alla hörn. Det finns gott om barer och pubar och man kan alltid finna ett ställe som passar de egna behoven. Det här är en ö så det kanske inte kommer som en förvåning att man kan äta skaldjursrätter som är färska och goda. På kvällarna så finns det gott om strandrestauranger där man kan inta en romantisk och unik måltid vid vågornas skvalp.

Aktiviteter och utflykter

Det finns mycket att se och göra på denna ö. Mycket handlar förstås om stranden och vattnet. Du kan dyka, snorkla, paddla kajak, och simma med delfiner. Dessutom är det mycket skönt att bara slappna av och njuta av stränderna, färgerna och dofterna. Om du vill upptäcka själva ön så kan du bege dig på vandring till vattenfall som finns i regnskog där klättring i branta backar ger en uppfriskande utmaning. Ön har gott om klippor och berg för den som vill klättra. Andra aktiviteter på Koh Chang är elefantridning, massage, fiske, och golf på en bana med 18 hål.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta