Krabi - Allt om Krabi i Thailand

På den södra delen av Thailands östkust så finner vi Krabiregionen. Det här är en plats där man kan få uppleva orörd natur på ett exklusivt sätt. Koh Krabi är ännu inte så utvecklat och det betyder att man slipper den massiva turismen. Samtidigt får man inse att det inte är obegränsat med rum på hotell och i bungalows så det gäller att boka i god tid om man vill få plats. Krabi stad är centralorten men de flesta väljer att bo vid någon av de vackra stränderna där magiska klippformationer ger känslan av att man befinner sig i en tropisk saga.

Krabi passar väl för alla slags resenärer för här finns allt som man kan söka efter i en thailandsemester. Du kan snorkla, dyka, se vattenfall, klättra, paddla, se unika djur och växtarter och bara njuta av det härliga klimatet. Maten är god och lättillgänglig och många som reser hit återvänder för att utforska fler platser.

Thailand - Krabi Krabi i Thailand
 

Resa och boende

I Krabiprovinsen så bor det nära en halv miljon människor. I Krabi stad är antalet invånare cirka 30 000. Känslan man får på plats är dock att det inte är tätt med befolkning vilket beror på att regionen utgörs av så många olika öar och byar. Man tar sig hit med flyg från Bangkok vilket tar ungefär 80 minuter. Man kan också åka med bil eller med båt från Phuket. Det hela beror lite på vilken strand man har tänkt sig att bo vid och det bästa är att ordna med resan från Sverige för att se till att den blir smidig. Särskilt om man har barn med sig. Koh Krabi är som sagt inte så exploaterat som många andra turistorter i Thailand. Du kan välja att bo på hotell eller i bungalow. På en del ställen har du möjlighet att välja mellan olika alternativ, medan andra uteslutande har en enda form av boende. Det går att anpassa resan efter budget på så vis att du väljer den ort som kan erbjuda den typ av boende som kommer att fungera bäst för dig. Tänk dock på att boka i god tid eftersom antalet tillgängliga rum och bungalows är begränsat under högsäsong.

Stränder

När man bor vid en Krabistrand så mår kropp och själ gott. De flesta stränder ger tillgång till en massa spännande aktiviteter både i vattnet och på land. Här är några av favoriterna:

Ton Sai

Den här stranden ligger nära thailändska Krabi och här kan man bo billigt. Ett bra val för backpackers och även för den som gillar bergsklättring.

Ao Nang

Det här var en gång en strand som lockade många backpackers, men idag är den bättre anpassad för alla typer av turister.

Rai Lay

Det här är en halvö som delas in i flera olika områden:

Phra Nang som är en vacker sandstrand på öns sydspets. Stranden har utsetts till en av de 10 vackraste i världen så räkna med att få dela den med andra. Man kan ta sig hit på 20 minuter med longtail från Ao Nang. Phra Nang anses också vara en av de vackraste stränder som finns i Thailand. Varje ände av stranden har stora klippor. Här kan du simma, snorkla och eventuellt få uppleva en massage på stranden.

Rai Lay East är en strand som erbjuder restauranger och barer. Här njuter man av utsikten och inte så mycket av sol och bad.

Rai Lay West är en skön strand som erbjuder långgrunt vatten. Man tar sig lätt hit från Ao Nang. Vill man simma så ska man bege sig till den norra sidan av stranden. Barnfamiljer kan trivas särskilt väl i det grunda vattnet.

Thailand - Krabi Krabi i Thailand
 

Aktiviteter och utflykter

På Koh Krabi har man alltid en massa att göra. Förutom att njuta av de vackra stränderna så kan man upptäcka livet som finns under ytan genom att dyka eller snorkla. Man kan även segla eller paddla på vattnet och ta sig till speciella utflyktsmål. Den som vill vara kvar på torra land kan ge sig ut på vandring och även testa bergsklättring. För turister som vill ut på utflykt så kan det rekommenderas att vandra i skogar där man får bada i vattenfall och även skåda fåglar som garanterat inte kan ses hemma i Sverige. Andra spännande aktiviteter inkluderar matlagningskurser och elefantridning. Det är bara att försöka hinna med så mycket som möjligt! Koh Krabi kan även erbjuda god mat som man inte måste laga själv. Här finns det en massa restauranger och barer där man kan njuta av färsk mat direkt från havet eller rätter som man känner igen hemifrån.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta