Aktiviteter i Ko Tao

Ko Tao saker att göra - Sevärdheter - Aktiviteter - Museum - Sporter - Turer - Mer... 

När man åker till Koh Tao så är det för det mesta för att dyka, för detta är en ö där mycket kretsar kring denna fantastiska vattensport. Nu finns det förstås andra aktiviteter och sevärdheter på Koh Tao, och här får du lite tips och förslag på vad du kan uppleva under din semester på ön. Stor fokus ligger förstås på sport och friskvård, men man kan även ge sig på galna aktiviteter på Koh Tao som paintball!

Dyka

För bästa dykupplevelse så bör man åka mellan april och mars, eller mellan juni och september då sikten är som bäst. Man kan njuta av vattenaktiviteter under andra delar av året men då får man vara beredd på att anpassa sig till regn och tillfälliga stormar. Man behöver alls inte vara något dykproffs innan man kommer för det erbjuds kurser för olika nivåer på ön, och när man genomgår dessa utbildningar så får man certifikat som gäller i hela världen.

Eftersom de flesta aktiviteter på Koh Tao kretsar kring dykningen så börjar vi här. Dykning i Thailand är en makalös upplevelse. Det djur- och växtliv som finns under ytan bjuder på färger och former som kan tyckas vara som tagna ur berättelser. Det kan vara väl värt att investera i en vattentålig kamera för att föreviga en del av allt det som man får se under ytan. Det är mycket lätt att komma till och från rekommenderade platser för dykning så man kan med enkelhet lägga upp ett flexibelt schema där man hinner med huvudsysslan samtidigt som man drar nytta av andra spännande aktiviteter på Koh Tao.

Det är ganska billigt att ta en dykkurs och detta kan göras intensivt eller i ett långsammare tempo. På några dagar kan du vara redo för att dyka ned till 30 meters djup. Kurserna är anpassade till den nivå deltagarna har och man behöver aldrig känna sig stressad för att behöva prestera mer än vad man klarar av. Det hela blir till ett mycket njutbart äventyr för alla som är med.

Snorkling

Om man inte är så intresserad av att ta sig djupt under ytan så finns det fortfarande en massa spännande att se närmre stranden. Med snorkling så kan man också ta sig under vattnet och detta är givetvis något som de som besöker ön drar nytta av. Av många aktiviteter Koh Tao erbjuder så är snorkling sen om passar för hela familjen och är därför en av de bästa aktiviter Koh Tao kan erbjuda större grupper. Man kan köpa masker billigt och hänga på organiserade snorkelturer där man även kopplar av och får se lite mer av de natursköna omgivningarna.

Sport på torra land

Det går att spela minigolf på ön och detta är mycket uppskattat av folk i olika åldrar. En annan sport som de flesta kan uppskatta är bowling. Precis som i Sverige så kan bowling bli ett roligt evenemang för en större grupp då man vill ta en paus från havet och stranden. Vill du se sport på TV så kan du göra det i mysiga barer där det även erbjuds biljardbord. När man bowlar och spelar biljard så missar man dock de sevärdheter på Koh Tao som ger minnen för livet. Därför kan en bergsklättring vara ett bra val för den som vill utmana alla sina sinnen. Numera kan man följa med på organiserad klättring på Taos klippor. Det är mycket spännande och man får se ön på ett helt nytt sätt.

Du kan också se på när andra sportar och det får också räknas till de sevärdheter Koh Tao har att erbjuda. På ön finns det nämligen thaiboxningsstadium där man kan se olika tävlingar och evenemang. Hit kommer det thaiboxare från hela världen som vill visa vad de går för. För en rofylld upplevelse så kan du även dra nytta av den stora kunskap inom Yoga som finns på ön. Testa för första gången eller vidareutveckla dina tidigare kunskaper tillsammans med professionella yogamästare.

Fler tips

Om du vill upptäcka öns kustlinje så ska du ta chansen att göra så i en kajak. Få aktiviteter på Koh Tao är så befriande som kajakpaddling. Man kan ge sig ut på flera timmars paddling och nå speciella sevärdheter i Koh Taos närhet som Jansom Bay, Freedom Beach, och Shark Island. Man hyr lättast kajaker från butiken i Mae Haad Bay. Om du vill göra något skogstokigt så kan du boka in lite paintball. Med Apache paintball så får man all säkerhetsutrustning som behövs och sedan kan spelen börja. Detta är den typ av aktivitet på Koh Tao som passar äldre barn och vuxna som fortfarande tycker att det är kul att leka.
 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta