Hua Hin - Allt om Hua Hin i Thailand

En semester till Thailand kan innehålla så många olika upplevelser. Till detta land åker man inte bara för att få njuta av värme och underbara dopp i ett turkosfärgat vatten. En resa till Hua Hin är till för hela familjen och här varvar man sköna dopp med upptäcksfärder i staden och i naturen. Det här är en strandby som ligger i den norra delen av Malay-halvön. I staden så finns det ett kungligt palats där Thailands kungafamilj bor. Det finns även många andra intressanta byggnader och kulturella platser att upptäcka.

Under de svenska vintermånaderna så är det riktigt skönt att vistas i Hua Hin där medeltemperaturen ligger strax under 30 grader. Det finns många olika typer av boende så det här är ett resmål som fungerar för olika typer av resebudget. Liksom på andra håll i Thailand så bjuds du förstås på den thailändska gästfriheten och vänligheten då du kommer till denna strandstad. Det blir en resa där värmen sprider sig i kropp och själ.

Thailand - Hua Hin Hua Hin i Thailand
 

Boende

Om du vill bo nära stranden så ska du fokusera på de hotell som har byggts alldeles invid strandlinjen. Det ska nämnas att man kan röra sig söder och norr om Hua Hins vackra strand och finna alternativ till det som erbjuds i staden. Att ta sig mellan de olika kuststäderna är enkelt, både under dag och under nattid. Här finns det en väl fungerande järnväg och tågstationer som gör att man kan ta sig fram och tillbaka på ett säkert och bekvämt sätt. Ett av de populäraste hotellen i staden är Sofitel Central som ursprungligen kallades för Railway Hotel.

Det är inte bara utlänningar som älskar denna lilla stad som kombinerar strandliv med allt det som en modern stad har att erbjuda. Många som vanligtvis bor i Bangkok väljer att skaffa fritidshus i området. Som turist så kan man välja att bo på lyxhotell, vandrarhem, eller i hyrd lägenhet.

Strandliv

Stränderna kännetecknas av att vara mycket rena och behagliga att vistas vid. Det långgrunda vattnet gör att platsen passar mycket väl för barnfamiljer. Man kan svalka sig i lugnt vatten där det inte finns farliga strömmar att ta hänsyn till. Dessutom så erbjuder stränderna vackra klippformationer som ger en spännande vistelse. Vada ut i vattnet och se på en ap-show som ges på en klippformation eller låt barnen har roligt på stenbumlingarna som ligger utströdda längsmed den vackra strandlinjen. I och med att stranden och staden är så tätt förenade så kan man med lätthet ta sig från vanligt solbad till stadsutflykter med shopping och restaurangbesök. Tänk dock på att många av Hua Hins restauranger inte är strandhak även om de ligger mycket nära vågornas skvalp. Det hör till god ton att klä sig innan man besöker dessa restauranger.

Thailand, Hua Hin Hua Hin, Thailand
 

Aktiviteter

Det samma gäller om man vill ta sig från strandens avslappnande tillvaro och se lite av den unika kultur som finns i och omkring staden. Här finns det till exempel många vackra tempel som fortfarande används aktivt. Man kan promenera omkring och bara se på intressanta platser men med barn så kan det vara en god idé att planera in lite aktiviteter som passar bra för stora och små. Vad sägs om lite elefantridning eller elefantfotboll? Thailand har ett fantastiskt djurliv och det är klart att man även i denna kust-by får uppleva unika möten med olika typer av djur som elefanter, kobror, krokodiler och apor. Bli inte förvånad om du plötsligt ser hästar på stranden. Man kan nämligen ta sig en ridtur vid stranden och det här är något som passar riktigt fint för familjer där barnen kanske är lite äldre.

Den som gillar golf har också mycket att se fram emot eftersom det här finns 9 olika proffsbanor. Alla ligger nära centrum och man kan planera en heldag eller halvdag på golfbanan för att sedan dra på sig snorkeln och svalka av sig vid vackra dyk- och snorklingsplatser. Man kan även arrangera båtturer för att ta sig längre ut till spännande platser där dykning och snorkling är i världsklass.

Restauranger och nattliv

Det här är ju en mindre stad så man kan inte förvänta sig den typ av nattliv som finns i Bangkok. Gott om restauranger och barer är det dock, och det är alltid något på gång. Barnen kan också komma med för många av ställena är barnvänliga både vad gäller attityd och den mat som serveras. Vädret är för det mesta milt men för svenskar så kan det rekommenderas att åka mellan november och februari då Hua Hin är som svalast vilket med svenska mått innebär att det är härligt varmt i både luft och vatten.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta