Aktiviteter i Ko Samui

Ko Samui saker att göra - Sevärdheter - Aktiviteter - Museum - Sporter - Turer - Mer...


 

Det finns så otroligt mycket att göra på Koh Samui och frågan är om din semester kommer att räcka till alltihop. Du får antagligen inse att en del får vänta till nästa gång. Här följer tips och råd omkring aktiviteter på Koh Samui. Om du vill ha mer information om en särskild utflykt eller aktivitet så kan du alltid höra dig för med en lokal resebyrå eller på ditt hotell. Utflykter av olika slag finns det gott om så det är inte svårt att boka in aktiviteten när du är på plats.

Kom ihåg att olika tidsperioder erbjuder olika slags aktiviteter. Under regnperioden kan man satsa på andra aktiviteter än att vara på ett stormigt hav, medan torrperioden är utmärkt för spännande utflykter och så golf förstås!

Djur

Man kan även rida på elefant i Thailand och detta kallas för elefant trekking. Varje elefant har en guide som ser till att man inte blir nedsprutad med vatten där man sitter uppe på elefantens rygg. Man får gärna ta med sig bananer att mata elefanterna med, och det här är en upplevelse som passar alla åldrar. Turen bokar man lätt med en lokal resebyrå eller med sitt hotell.

En annan rolig aktivitet på Koh Samui är den som aporna står för. Se en ap-show som går ut på att tränade apor plockar kokosnötter. Detta är mycket humoristiskt med många tricks och knäppa upptåg som får alla att skratta högt.

Vill man se olika djur samlade på ett ställe så ska man besöka Zoo Koh Samui. Här finns det shower med fåglar, sjölejon och tigrar. Det finns också ett akvarium där man kan se ovanliga arter som sköldpaddor och hajar. Detta är förstås en aktivitet som passar hela familjen.

Krokodiler och ormar finns det ju även gott om i Thailand. Tack och lov så kommer du som regel inte att möta dessa på hotellet eller ens på stranden, men för den som är nyfiken så kan ett besök till Krokodil Farm nära öns flygplats vara en rolig utflykt. Här finns det 5 olika slags krokodiler samt en massa ormar. Krokodil Farm arrangerar även shower där de sticker in huvuden i krokodilgap och annat som man kanske inte ens vågar se på.

Det finns flera ställen där man erbjuder orm-shower. Kolla med din resebyrå för att finna den som ligger bäst till. På Samui orm farm så omges man av tropisk djungel. Många familjer gillar att besöka Samui Snake Farm som ligger i det sydvästra hörnet av Koh Samui. Det finns omkring 180 typer av ormar i Thailand och här kan man få se unika arter som pyton, kobror och mungoormar.

Dykning och vattensporter

Man kan dyka lokalt på Koh Samui med de flesta dykturerna går med båt från ön. Om man inte har ett dykarcertifikat så kan man skaffa detta under några dagars tid på ön i mindre intima grupper där man kan känna sig trygg. Se dock till att utbildningen tas med instruktör och utrustning som har anslutning till PADI eller SSI så att dykarcertifikatet är säkert och även gäller i Sverige och resten av världen.

Det går också att paddla kanot på Koh Samui. Till Kanot Tur Marine Park kan man komma utan någon tidigare erfarenhet av paddling. Man kan paddla genom grottor och klippformationer och turen kan även inkludera snorkling i den gröna lagunen. Detta område blev mycket känt genom filmen the Beach men inget överträffar att se det i verkligheten.

Kitesurfing är också en slags vattensport där man flyger fram över vattnet. Det finns två center på ön där man kan lära sig kiteboarding. Från november till mars så får man ta sig till Hua Thanon inne i Samui Orchid resort för denna sport. Från maj till oktober så är det Nathon området som gäller. Kitesurfing är lätt beroendeframkallande och ett måste för den som gillar nya utmaningar.

Fiske kan också ses som en slags vattensport och om man är intresserad av detta så kan man testa Big Game Fishing. Man kan fiska under dagtid eller nattetid och detta är en aktivitet som passar alla åldrar. Får man napp så kan fisken tillagas så att man får smaka. Dessutom brukar det bli tid till ett bad i havet.

Om man mest vill komma ut på havet med båt så kan man själv hyra en motorbåt. Detta kan bli ganska dyrt i och med att man bör ta med sig en guide som känner till vattnen och smultronställena. Att hyra en egen båt för en dag kan vara det perfekta sättet att få uppleva Koh Samuis vackra kust på.

Snorkling

Ett annat sätt att upptäcka undervattensvärlden i Thailand på är genom snorkling Koh Samui. Snorkling passar både barn och vuxna och detta är en form av dykning som inte är så komplicerad att lära sig. Man behöver heller inte tänka på att köpa eller hyra en massa utrustning då det är lätt att få tag på snorkel och mask till vettigt pris på ön.

Smultronställen för snorkling på Koh Samui

Chaweng revet – ligger vid Chaweng stranden och här kan man se rockor, koraller och färgsprakande fiskar.

Coral Cove – ligger vid Coral Cove Resort och här kan man snorkla mellan klippor och se stim av fiskar och vackra koraller.

Norra Lamai – I den norra delen av Lamai finns det 2 vägar som man kan promenera till en klippstrand på. Här kan man se fiskar och koraller.

Hin Ta Hin Yai – Farfar och Farmors klippor är också ett fint ställe för snorkling med stort utbud av olika fiskarter.

Turer för snorkling

För bästa snorklingen så ska man bege sig ut på båttur till vackra och unika rev. Tänk på det där med solskydd vilket kommer att behövas även en molnig dag. Boka turen hos en lokal resebyrå eller direkt med ditt hotell. De flesta turer erbjuder den bästa snorkling Koh Samui har att erbjuda och om man inte är redo för dykning Koh Samui så är de ett mycket gott alternativ.

Motorsport och adrenalin

Den som vill ha något häftigt att göra på Koh Samui bör se närmre på de olika motorsporter som erbjuds. Ett exempel på detta är Quad Motor/ATV Park där man kan köra med 4-hjulingar. Dessa fordon är av olika storlek och man kör på jord och sandbanor. Detta kan man göra som en del av en utflykt eller fristående. De turistkartor som finns på Koh Samui brukar märka ut ställen där man kan köra ATV.

Det finns även gokartbana på Koh Samui. Här kan man nå hastigheter mellan 40-100 km/h och när man kommer till banan så får man all skyddsutrustning som behövs för att det hela ska bli säkert.

Är det äventyr man är ute efter så kan man även testa kabelturer. Dessa finns vid Meanam och det handlar om 6 vajerbanor och 8 plattformar. Man får hjälp av utbildad personal innan man kastar sig ut från hög höjd. Detta ger en adrenalinkick på högsta nivå!

På tal om adrenalinkickar, vad sägs om att rulla snabbt i en boll från 10 meters höjd? Om din puls redan ökar så är det inget mot vad du kommer att uppleva då du klättrar in en stor vattenboll som rullar nedför med hisnande fart. Denna aktivitet anordnas nära Bohputs golfbana så en liten kompromiss kan ju bli att stå ut med golfen under förmiddagen för att rulla rullboll under eftermiddagen…

Man kan också testa att skjuta med vapen på Koh Samuis skjutbanor. Här finns det gevär, hagelbössor och automatgevär. Det finns en skjutbana i Chaweng och en i Ban Lipa Noi som ligger på Koh Samuis västkust.

Thaiboxning är också en sport som kan få adrenalinet att pumpa både då man ser på och när man själv är med. På Koh Samui kan man se thaiboxning av alla slag. Många av thaiboxningsshowerna är gratis under förutsättningen att man köper mat och dryck. Dessutom så kan man gå på kurs och lära sig thaiboxning av lokala lärare som verkligen kan konsten.

För de minsta

När man reser med barn så finns det också en massa spännande saker att ta sig för på ön. Det mesta går ju att göra tillsammans men om barnen ska få släppas fria så är ett gott tips I vattenparken Coco Splash Samui Waterpark så kan man ha riktigt roligt med hela familjen. Denna park ligger i Lamai och kan vara ett gott tips när de yngsta vill göra något spännande och lekfullt. Här finns givetvis restaurang med mat, dryck, och glass. Njut av jacuzzi, vattenruschkanor och ett mini-splash område för de allra minsta som ännu inte kan simma.
 

Golf

En golfsemester till Thailand är alls ingen dum idé. Den som tycker om att gå från hål till hål har en massa att göra på Koh Samui! Här finns det flera fina golfbanor som har olika struktur och svårighetsgrad. Välj mellan 9 hål eller 18 hål, proffsbana eller gömd liten pärla. Dessutom så erbjuds det mat och dryck i samband med golfen och så ska man inte glömma bort den otroliga miljö som man spelar i. Med vacker utsikt så är chansen god att de som vanligtvis inte sätter sin fot på en golfbana också hänger med. Det går även att ta färjan över till fastlandet för att besöka fler ställen med fantastisk golf. Hyr bil själv eller få turen arrangerad av en lokal resebyrå eller ditt hotell. Du kan läsa mer om olika golfbanor på Koh Samui här hos Thailandguide24.

Detta är bara ett axplock av allt som finns att uppleva på Koh Samui. Det bästa är att inte planera alltför mycket innan man åker. Det är ju ofta så att man upptäcker aktuella evenemang då man väl kommer fram. Dessutom ska en semester vara en stund av avkoppling och inte en tid av en massa måsten. Håll några av dessa tips i minnet och fråga på hotellet eller hos en lokal resebyrå för att arrangera utflykter som känns roliga och intressanta. Man måste faktiskt inte göra något av allt detta då man kan ligga på stranden och få en skön thaimassage samtidigt som barnen leker i vattenbrynet. Vi är övertygade om att du kommer att finna en massa spännande saker att göra på Koh Samui som du kommer att minnas för resten av ditt liv!
 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta