Stränder Ko Samui

Många åker till Thailand för att uppleva fantastiska beacher/stränder på Koh Samui. Innan du bokar en resa till denna vackra ö så bör du fundera lite på vilken typ av strandliv som du är intresserad av. Det skiljer sig nämligen ganska stort mellan beacher på Koh Samui, och varje plats har en unik miljö som passar olika behov olika bra. Vill man till exempel ha nära till shopping och uteliv så får man acceptera att stranden inte är särskilt enslig. Det som alla stränder på Koh Samui har gemensamt är förstås att de är otroligt vackra att vistas på. Vila dig eller får en massage i skuggan av palmer, vandra ensam längs vågornas svall, ta en simtur, öva kullerbyttor i vågor, eller lär dig att köra jetski – det här är livet på beacherna i Thailand!

beach Koh Smui Thailand Beach
 

De olika orterna på ön har oftast namn efter stranden som de ligger vid. Ibland är det mycket nära mellan olika stränder, men ofta så kan man behöva åka med bil eller buss för att upptäcka en ny strandremsa med en annorlunda karaktär. Ta chansen och gör detta då du äntligen är i paradiset Samui! Även om du tror att den beach som du bor vid är det vackraste som skapats på denna planet så ska du vara medveten om att något ännu mer vidunderligt väntar runt nästa hörn. Dessutom kan det ju vara så att man vill variera och byta från den turisttäta stranden där shopping, restauranger, och service finns med en meters mellanrum till en ensligare strand där man faktiskt kan höra vinden som ruskar om palmernas blad och kokosnötter.

Man kan dela in de olika strandbyarna efter storlek och det är också så att de större beacherna har mest aktiviteter. På dagarna så kan man lata sig, bada, pyssla med vattensport, och äta gott. På kvällarna flyttar restaurangerna ut på sanden för romantiska och mysiga middagar. Man kan även njuta av nattliv i barer och på klubbar som kantar stranden. Allra störst är Chaweng Beach som är ett mycket populärt turistmål. Här får du stiga upp tidigt om morgonen för att ostört få uppleva den naturliga charmen, men du kommer att få ta del av ett nöjesliv som heter duga! Andra viktiga stränder på Koh Samui är Lamai Beach, Bophur Beach och lilla Maenam Beach.

Välja rätt plats att bo på

Man kan inte bortse ifrån att strandens karaktär kommer att påverka hur semestern utformas. Även om man inte har tänkt ligga och sola dagen lång så är det viktigt att man trivs med det som erbjuds. Eftersom stränderna står i fokus så kan du vara säker på att ditt hotell är inom gångavstånd till en strand. Det du måste beakta är hur mycket underhållning du vill ha på stranden, hur lång strandpromenad som erbjuds, om det är badvänligt för alla åldrar, och vad som finns i närheten.

Man kan alltid välja att bo vid en strand som erbjuder lugn och ro och sedan göra utflykter till de delar av ön som har ett aktivt turistliv. Eller så gör man tvärtom och låter shopping, mat och underhållning stå i centrum med utflykter där man får vila för kropp och själ. Ett tips är att ta en titt på videos från dessa stränder. Då du ser hur det ser ut på riktigt så får du en äkta känsla av platsen och du kan även avgöra vilken av stränderna som du gillar bäst.

Här följer lite mer information om några av de vackraste stränderna på ön. Läs mer och se till att besöka så många som möjligt och att bo vid den strand som känns allra bäst för dig och ditt resesällskap. Om du står i valet och kvalet så behöver du inte oroa dig. Detta är en ganska liten ö så du kommer att kunna ta dig runt och se mer. Dessutom är det mycket vanligt att de som en gång besökt Koh Samuis stränder återkommer. Så varför inte fokusera på en typ av strand med barnen denna resa för att komma tillbaka för en romantisk semester vid en öde strand för Mamma och Pappa vid nästa tillfälle?
 

Stränder/Beacher Ko Samui

Chaweng Strand
Lamai Strand
Silver Sand Strand
Bophut Strand
Choeng Mon Strand
Big Buddha Strand
Meanam Beach
Bangrak Strand

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta