Attraktioner och Kultur

Djur och natur

Egentligen så behöver man inte uppsöka någon särskild plats för att njuta av djur och natur på Koh Samui. Bara genom att vistas på stranden så får man uppleva sådant som man bara kan drömma om i Sverige. Om man nu ändå vill ut på tur så ska man inte missa Samui Butterfly Garden som är en trädgård full av magnifika fjärilar som ligger i Laem Na Thian precis vid hotellet Centara villas Samui. Detta är en oerhört vacker plats med närhet till havet där man kan ta ett bad under utflykten.

Om man tar sig till södra Koh Samui så kan man se Hin Ta Hin Yai klipporna (Farfar och farmors klippor). Detta är en spännande plats för stora och små.

Det finns flera fantastiska vattenfall på ön och dessa är värda ett dagsbesök. Vid en del av dessa så kan man ta sig svalkande dopp och även njuta av mat och dryck. Det här är inga massiva vattenfall som Victoriafallet eller Niagara, men omgivningarna är otroligt vackra att vistas i. Under april och maj så kan vattenfallen vara lite långsamma på grund av att detta är en torrperiod. Man kan fortfarande njuta av upplevelsen eftersom det är så fint. Det populäraste fallet ä Na Muang 1 där man kan ta ett uppfriskande dopp i en liten pool som ligger under fallet. Här bor det även jättestora ödlor som blivit lokalkändisar och fått namnen Pi och Yai. För att ordna en tur till ett av vattenfallen så kan man kontakta en lokal resebyrå eller fråga på sitt hotell.

Kulturellt

Om man inte bara vill äta maten på Koh Samui så kan man lära sig att laga den genom att ta en matlagningskurs i thailändsk matlagning. Kockarna är experter som älskar matlagning och att lära ut. Dessa kurser ger möjlighet att själv bli duktig på exotisk mat och dessutom så uppskattar man maten på restauranger mycket mer då man inser hur den har tillretts. Lektionerna utformas utefter individuella behov så du kan påverka vad som ska tillagas. Man kan ta med sig barn men bara om de har tålamod till att delta i matlagning och lyssna på instruktioner under 2 timmars tid.

Det finns gott om tempel på Koh Samui och ett av de allra populäraste är Wat Khunaram om ligger söder om Lamai. Här finns det nämligen något så ovanligt som en mumie. Normalt så bränner man ju döda kroppar i Thailand, men denna munk bestämde sig för att bli för evigt bevarad och numera så kan han alltså beskådas vid detta tempel. Många tempel på Koh Samui används aktivt så när du kommer på besök så kan du mycket väl få se ett autentiskt bröllop, en begravning, eller folk som ber på traditionellt vis. Kom ihåg att man måste klä sig på ett respektfullt vis vid templen. Inga badkläder eller bar överkropp!

Detta är bara ett axplock av allt som finns att uppleva på Koh Samui. Det bästa är att inte planera alltför mycket innan man åker. Det är ju ofta så att man upptäcker aktuella evenemang då man väl kommer fram. Dessutom ska en semester vara en stund av avkoppling och inte en tid av en massa måsten. Håll några av dessa tips i minnet och fråga på hotellet eller hos en lokal resebyrå för att arrangera utflykter som känns roliga och intressanta. Man måste faktiskt inte göra något av allt detta då man kan ligga på stranden och få en skön thaimassage samtidigt som barnen leker i vattenbrynet. Vi är övertygade om att du kommer att finna en massa spännande saker att göra på Koh Samui som du kommer att minnas för resten av ditt liv!

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta